Лавров: Войната ще продължи докато Западът не престане да се опитва да победи Русия с марионетката си Зеленски

Лавров: Войната ще продължи докато Западът не престане да се опитва да победи Русия с марионетката си Зеленски
A A+ A++ A

Войната в Украйна няма да приключи, докато Западът не спре да се опитва да победи Москва, каза руският външен министър Сергей Лавров в интервю за индонезийски медии в сряда.

Коментарът му дойде преди символичните разговори на украинския лидер Володимир Зеленски с лидерите на НАТО на срещата на върха в Литва в сряда.

В интервю за индонезийския вестник Kompas преди срещите с колегите си от Югоизточна Азия в Джакарта тази седмица Лавров разкритикува Съединените щати и техните съюзници за подкрепата на Украйна.

„Това ще продължи, докато Западът се откаже от плановете си да поддържа господство и от манията си да нанесе стратегическо поражение на Русия чрез ръцете на своята марионетка Киев“, каза той за конфликта в Украйна.

„Няма признаци за промяна в позицията им и ние виждаме как Америка и нейните съучастници непрекъснато изпомпват оръжия в Украйна и настояват (Зеленски) да продължи да се бори.“

Лавров трябва да присъства на срещата на върха на Източна Азия и на срещите на външните министри на Регионалния форум на АСЕАН в петък с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Двамата се срещнаха за последно през март на среща на Г-20 в Индия.

#Сергей Лавров #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници