Румен Радев: Украйна настоява да води тази война

Румен Радев: Украйна настоява да води тази война

Стп кадър/БНТ

A A+ A++ A

В критични времена българските управляващи нямат собствено мислене, мнение и позиция. Това коментира президентът Румен Радев в отговор на въпрос на NOVA за Срещата на върха на НАТО във Вилнюс. Според държавния глава е крайно време да започне да се мисли трезво и обективно за войната в Украйна.

"Нашите управляващи се опитват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те повишават нашата сигурност. Напротив - този конфликт се задълбочава - категорично. Жертвите стават все повече. Колкото повече оръжия поглъща, има толкова повече загинали хора и разрушения”, допълни Радев.

"Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази война. Но също така трябва да е ясно, че сметката се плаща от цяла Европа. И тази война има много измерения. Пак казвам, то не е само чисто военно - има икономическо, социално и политическо измерение. Тя е заплаха и риск за цяла Европа”, категоричен е президентът.

Във връзка с разпределението на комисиите в парламента, президентът каза: "Очевидно е, че циничният сценарий от записите е в ход. Формулата е много проста. Тя е власт срещу легитимация. Разбира се, за сметка на измамения български избирател”, е мнението на държавния глава.

# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници