Борисов размаха пръст на ПП: Идеята за спиране на концесията на Лукойл в Росенец е наша, не тяхна

Борисов размаха пръст на ПП: Идеята за спиране на концесията на Лукойл в Росенец е наша, не тяхна
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че предложението за спирането на концесията на „Лукойол“ на пристанище „Росенец“ е била на неговата партия, но от ПП са побързали да се похвалят.

"Аз мисля, че колегите трябва да поработят малко над некоалиционната култура. Защо? Вчера имахме доста дълга среща с Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанасов, Мария Габриел, колегите от ДПС Цонев и Пеевски относно тези няколко решения.

Предложението беше на нас, ДПС и ДБ относно не само „Росенец“, да им припомня, щом са бързали толкова да се покажат, което е грешно. Такива важни решения показват именно силата на една некоалиция да взима важни решения в полза на държавата", коментира Борисов.

Той обясни, че днес е трябвало трите формации заедно да внесат предложенията.

"Щом толкова са бързали, аз само да кажа, че в нашите предложения, на колегите от ДБ, ДПС и нас, влизаха и транспортните тръби, и фигурата на особен управител, сиреч да поеме държавата целия контрол. Яростна съпротива имаше от ПП относно тръбите и особения управител. Не знам защо. И сега чувам по телевизията как Кирил Петков ме призовава да го подкрепя за нещо, за което вчера ние сме спорили колко по-голям да му е мащаба", каза Борисов.

#Росенец #Бойко Борисов #"Лукойл"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници