Тръмп насоли Байдън: Въвлече САЩ в потенциален ядрен конфликт

Тръмп насоли Байдън: Въвлече САЩ в потенциален ядрен конфликт
A A+ A++ A

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обвини наследника си в Белия дом Джо Байдън, че е въвлякъл САЩ в потенциален ядрен конфликт, като е обмислял да допусне Украйна в НАТО.

Това направи Тръмп във видео, публикувано в четвъртък. Корумпираният ни президент Байдън ни въвлича в Трета световна война, заяви Тръмп.

По думите му, държавният глава действа от името на Украйна, която е платила на семейството му милиони долари под формата на очевидни подкупи.

Всичко, което трябва да направите, е да погледнете колко Китай и Украйна са платили на семейство Байдън. Това е пълен позор. При тези обстоятелства идеята, че ние дори бихме обмислили приемането на Украйна в НАТО в този момент, като напълно безсмислено. Джо Байдън дори не може да се изкачи по стълбите на Air Force One и не може да събере две изречения. Последното нещо, което тази некомпетентна администрация трябва да прави, е да рискува война с ядрена Русия, Китай или други държави, нападна го Тръмп.

"Имаме някой, който няма представа как да ни представлява", заключи той.

Миналата седмица Байдън заяви, че "всички наши съюзници са съгласни, че бъдещето на Украйна е в НАТО" след срещата на новия съвет НАТО-Украйна в Литва, на която присъства украинският президент Володимир Зеленски и на която той лобира за незабавното приемане на Украйна.

Но въпреки че Байдън подкрепя евентуалното й влизане в алианса, той каза също, че войната трябва да приключи, преди това да се случи.

"Не мисля, че има единодушие в НАТО относно това дали Украйна да се присъедини към семейството на НАТО сега, в този момент, по средата на война, каза Байдън пред Фарид Закария от CNN. "Ако войната продължава, тогава всички сме във война, ние сме във война с Русия, ако това беше случаят. Мисля, че е преждевременно да се каже, да се призовава за гласуване сега", добави той.

Тръмп преди дни предложи обяснение за това как може да сложи край на войната в Украйна за 24 часа.

Той заяви, че би използвал своите добри отношения с украинския президент Володимир Зеленски и руския президент Владимир Путин, за да постигне споразумение между двете страни.

Тръмп похвали Зеленски като "много почтен" и спомена "телефонно обаждане" от 25 юли 2019 г., в което предложил споразумение да прокара неоснователни конспирации относно неговия съперник от Демократическата партия 2020 г., Байдън, в замяна на помощ от САЩ. Това предложение стана предмет на първият импийчмънт срещу него.

Бившият президент твърди, че ако беше на власт, той би сложил край на войната за 24 часа, като би казал на Зеленски да направи сделка, ако иска помощ от САЩ, и на Путин, че ако не направи сделка, Украйна ще получи "много повече, отколкото някога са получавали".

Тръмп отдавна настоява, че той би бил най-добрият човек, който да помогне за прекратяването на войната в Украйна.

"Ако бях президент и кажа това, ще сложа край на тази война за един ден, ще отнеме 24 часа", каза Тръмп в интервю през май.

"Познавам добре Зеленски, познавам добре Путин. Щях да свърша това за период от 24 часа. Би било лесно, тази сделка би била лесна."

#Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници