Кандидатът за шеф на НЗОК е нарушил Закона срещу пранетоо на пари

Кандидатът за шеф на НЗОК е нарушил Закона срещу пранетоо на пари
A A+ A++ A

Държавната агенция за национална сигурност потвърди информацията на "Фокус", че кандидатът за шеф на НЗОК е нарушил Закона срещу изпирането на пари.

Преди два дни Станимир Михайлов каза, че е разгласил реалния собственик на фирмата (бел. ред. - "Балкан кредит" АД"), в която е изпълнителен директор и по този начин е изпълнил изискванията на закона.

"Като консултант през 2018 или 2019 година във връзка с промени в закона за мерките срещу изпирането на мръсните пари, аз лично подписах уведомление-декларация до ДАНС, в което съм посочил кои са крайните собственици, с какво точно се занимава фирмата и всичката останала информация, която беше поискана", категоричен беше Михайлов пред депутатите в здравна комисия, където той беше на изслушване.

Днес обаче от ДАНС опровергават това негово твърдение. В свое писмо, качено на сайта на Народното събрание, агенцията пише, че никога не е получавала документ от Станимир Михайлов.

"След извършена служебна проверка е констатирано, че в ДАНС не е постъпвала декларация във връзка с действителния собственик на "Балкан кредит" АД", посочва председателят на ДАНС Пламен Тончев.

Станимир Михайлов е единствен кандидат за управител на НЗОК, номиниран от коалиция ПП-ДБ. В петък предстои избирането му за управител на НЗОК. До момента остава загадка кой е действителният собственик на фирма "Балкан кредит" АД, където Станимир Михайлов е акционер и управител, пише nova.bg.

#ДАНС #НЗОК #пране на пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници