Пуснаха задържаните в Скопие фенове на "Левски"

Пуснаха задържаните в Скопие фенове на "Левски"

Фейсбук/Радостин Любомиров

A A+ A++ A

Освободиха задържаните в Скопие фенове на "Левски". Глобите им са платени със събрани от привърженици на клуба средства.

По-рано днес феновете на "Левски" събираха пари, за да могат да платят глобите на съмишлениците си, надявайки се те да бъдат освободени, пише "24 часа".

Футболен фен на „Левски“ бе намушкан с нож при нападение в Скопие в четвъртък вечерта преди мача с "Шкупи". Българинът е бил приет в болница със сериозни наранявания, но лекарите са успели да стабилизират състоянието му и няма опасност за живота му.

Непосредствено преди мача имало и втори сблъсък между привърженици на „Левски“ и между местната полиция. Полицията в Скопие официално потвърди, че е задържала десетима български фенове за нарушаване на обществения ред преди мача между "Шкупи" и "Левски".

По информация на ведомството българите са проявили агресивно поведение към полицейски служители, командировани за опазване на реда на стадион „Тоше Проески”. Това се случило непосредствено преди началото на мача от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между "Шкупи" и "Левски".

Около 19.30 часа група български фенове са нападнати. На кадри, разпространени от местна телевизия, се вижда как жители на квартал "Чеир" хвърлят кофи за боклук по българските привърженици и удрят техни автомобили.

Феновете са задържани в полицейско управление и след пълното документиране на случая ще им бъдат съставени съответните преписки. По неофициални информации задържаните в македонската столица наши сънародници са между 15 и 40.

"Левски" победи "Шкупи" с 2:0 на стадион "Тоше Проевски" в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.


#Скопие #фенове #"Левски"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници