Ковачевски: Инцидентите в Скопие са предизвикани от български и македонски хулигани

Ковачевски: Инцидентите в Скопие са предизвикани от български и македонски хулигани

туитър

A A+ A++ A

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски каза, че инцидентите преди мача между ПФК „Левски“ и ФК „Шкупи“ в Скопие са били предизвикани от хулигани от двете страни, които нямат връзка със спорта, съобщи порталът „360 градуса“.

"Никой не говори за това кой футболист как е играл, всички говорят за това кои са тези 10, 15, 20 хулигани, които са се сбили помежду си, а раниха и полицай“, посочи Ковачевски и допълни, че раненият полицай е на домашно лечение към момента.

Стабилно е състоянието на ранения в Скопие българин, освободиха задържаните фенове на „Левски“

Общо 21 са арестуваните за агресивно поведение и нарушаване на мира и спокойствието футболни фенове, като 19 от тях са българи. Предстои на някои от тях да бъдат повдигнати обвинения.

Ковачевски отбеляза, че няма информация дали България е изпратила протестна нота, но по думите му, ако това се случи, министерството на външните работи на Република Северна Македония ще отговори подобаващо.

„Футболистите са дошли да играят футбол заради истинските фенове. Това, което се случи вчера, е още едно доказателство, че футболът, както и всеки друг спорт, трябва да се остави на спортистите и на истинските фенове, а не на хулиганите, които превземат новините и никой не говори за това как са играли футболистите“, подчерта Ковачевски.

Българин бе приет в болница с прободна рана в корема, след като е влязъл в сблъсък с местни в квартал Чаир в Скопие. Болницата потвърди, че след извършена операция състоянието му е стабилно. Вътрешният министър на Република Северна Македония Оливер Спасовски съобщи по-рано, че самоличността на нападателите е изяснена и те се издирват.

Срещата между "Левски" и "Шкупи" от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите на стадион „Тоше Проески“ в Скопие беше определена от УЕФА като двубой с висок риск. До сблъсъци след мача, който приключи с резултат 2:0 в полза на българския отбор, не се стигна.

#Димитър Ковачевски #РСМ Димитър Ковачевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници