Издирваният за убийството на Димитър от Цалапица избягал в Германия

Издирваният за убийството на Димитър от Цалапица избягал в Германия

Летище София

A A+ A++ A

Издирваният за убийството на 24-годишния Димитър Малинов Рангел Бизюрев е излетял от София на 24-и юли рано сутринта и е кацнал в Германия, пише "24 часа", позовавайки се на свой източник, запознат с разследването. Тамошните власти са известени за случая. Изпратени им са необходимите документи по разследването.

Баба му и дядо му са много добри хора, а той на кого се метнал така жестоко да убива? Това коментират хората в пловдивското село Цалапица, след като прокуратурата и полицията назоваха инициалите на Р. Б., сочен за екзекутор на 24-годишния Димитър Малинов. Младият мъж беше открит мъртъв след брутален побой в покрайнините на селото вчера.

30-годишният Рангел Бизюрев е привлечен задочно като обвиняем, тъй като още на 24-и е избягал в Германия през аерогара София.

Хората се страхуват открито да говорят за него, а по-рано от прокуратурата обясниха, че имал криминални прояви назад в годините. Местните го описват като буен и избухлив. Магазинерка разказа, че вдигал скандали.

"Майка му и баща му са разведени, той живее при баща си. Баба му Димитрия и дядо му Рангел, на когото е кръстен, са трудолюбиви хора, на никого лошо не са направили. А той на кого се е метнал", недоумява жена, представяйки се като леля Данче.

Повечето хора в село, които наш репортер попита, избягват да говорят за Рангел. "Не го познаваме", отговарят млади и стари. Твърдят, че познавали повече убития Митко, макар и бегло, защото живеел при баща си в Стамболийски и от време навреме идвал в Цалапица при майка си Атанаска. Описват го като кротко момче. Макар и на 24 години, бил безработен. Някои се съмняват във версията, че е убит заради пари.

"По-скоро е келешлък", казва възрастен мъж. Други пък се съмняват, че в жестокото престъпление може да има и други замесени макар от прокуратурата изрично да посочиха, че на този етап се касае само за един извършител.

В селото се разпространяват различни версии. Илия Иванов например чул, че Димитър бил причакан пред дома на майка му.

"Очакваме европейските служби да го издирят, задържат и да ни го предадат", каза по-рано шефката на окръжната прокуратура в Пловдив Ваня Христева.


#Цалапица #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници