Спасителят, набил французин на плажа в Поморие, ще бъде наказан

Спасителят, набил французин на плажа в Поморие, ще бъде наказан

Pixabay

A A+ A++ A

Служител на плаж в Поморие ще бъде наказан заради побой над чужденец, каза за БТА управителят на плажната ивица, където е станал инцидентът, Кирил Спасов.

"Не толерираме подобно поведение на плажа, нашият служител ще бъде наказан. Доколкото разбрах, туристът се е настанил под чужд чадър и най-учтиво е бил помолен да се измести, което е станало повод за конфликт между двамата. В деня на инцидента нашият служител не е бил на смяна", посочи Спасов. Той допълни, че българинът е отишъл на плажа със семейството си, като е поставил свой собствен чадър на свободната зона, а чужденецът се настанил под него.

Случаят е от 24 юли тази година. От Областната дирекция на МВР в Бургас уточниха за БТА, че в местното полицейско управление в Поморие е получен сигнал около 15:30 часа за инцидент, при който след словесно пререкание се е стигнало до сбиване между български и френски гражданин. Дошлите на място полицейски служители са неутрализирали конфликта и установили, че причина за спречкването е наличието на свободно място за поставяне на плажни принадлежности извън платената зона, за което претендирали и двете страни.

МВР е образувало преписка, към която е добавено и медицинско свидетелство, предоставено от френския гражданин. Тя е изпратена до Районната прокуратура в Бургас. Днес от 15:30 часа в залата на Апелативна прокуратура - Бургас ще бъде даден брифинг от окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев и директора на Областната дирекция на МВР - Бургас ст. ком. Калоян Калоянов, които ще разкрият повече подробности за случая.

"Мога да дам подобен пример от вчера, 29 юли. Бях свидетел на инцидент на друг плаж по Южното Черноморие. Туристът беше рускоговорящ. Той пристигна с личните си вещи, застана пред платена зона и отказваше да се премести на свободната зона, което наложи да влезе в пререкания със служителите на плажа, които съвестно си изпълняваха ангажиментите", каза Иван Георгиев, управител на водно-спасителна служба.

"Не толерирам крайния жест, с който е завършила конфронтацията с туристите и служителят на плажа, но, за съжаление, това е сравнително често срещана практика между персонала на плажа и туристите. Една от косвените причини е острата липса на кадри и същевременно липсата на достатъчно на брой почивки. Хората, които работят по плажовете, са подложени на ежедневното напрежение, което, по една или друга причина, е в основата на тези неприятни случки", сподели Георгиев.

Той каза, че, за съжаление, към момента действащата нормативна уредба поставя сектора за водно-спасителната дейност в Параграф 22. "Ние сме в ситуация, в която не можем да покриваме изискуемия минимален брой кадри за месеците юли и август, тъй като няма достатъчно желаещи", допълни Иван Георгиев.

Снимката е илюстративна

#Поморие #французин #Спасител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници