Огласилата драмата с нарязаното момиче под Аязмото: Нямаме закрила - ако държавата няма ресурс да ни защити - да се закрива

Огласилата драмата с нарязаното момиче под Аязмото: Нямаме закрила - ако държавата няма ресурс да ни защити - да се закрива
A A+ A++ A

В над 40 града в страната и в два в чужбина ще бъде организирано мирно шествие в подкрепа на нарязаното момиче от Стара Загора. Под Аязмото шествието ще започне в 18.00 часа пред Съдебната палата.

"Не са много случаите в работата ми, в които професионалното буквално е пометено от емоциите. Майката буквално изплака болката си в едно интервю. Тя искаше гласност", разказа в предаването "Преди всички" журналистът Гергана Пейчева от Радио Стара Загора. Тя описа емоционалния шок на майката, когато е видяла в болницата нарязаното си дете.

Моника Маринова е приятел на семейството на пострадалата. Благодарение на нея случаят бе огласен.

Моника е твърдо убедена, че страхът от разправа не може да блокира пътя към справедливостта, посочи журналистът.

"Дъщеря ми е затворник в собствените си кошмари", е споделила майката на нарязаното момиче. Пред БНР тя апелира "законите наистина да бъдат променени и когато има посегателство над човек, да няма присъда пробация".

С пострадалото момиче работят психолози. Според майката психологическите и емоционалните щети са много големи. Тя допуска, че случилото се с дъщеря ѝ би могло да бъде и опит за убийство.

"Нито аз и семейството ми, нито семейството на момичето имаме каквато и да било закрила", декларира от своя страна Моника Маринова и пита "каква система е това".

"Държавата и за това ако няма ресурс, просто да се закрива", коментира тя.

Повече по темата чуйте в звуковия файл.

#Стара Загора #шествия #Георги Николаев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници