Адвокатка е изтезавана и държана за заложник - разказ за продължаващия ужас

Адвокатка е изтезавана и държана за заложник - разказ за продължаващия ужас

стоп кадър

A A+ A++ A

Живея в страх, защото нападателят ми няма да ме остави на мира. Това разказа пред БТВ адвокат Валентина Каменарска.

„Преди пет години мой клиент ме нападна. Тогава аз не знаех, че той е преследвач. Изтезанието продължиха над един час и за това свое деяние той влезе в затвора“, обясни тя.

Адвокатката припомни, че е имала проблем с вещите лица, които са се опитали да изкарат нападателят ѝ невменяем. След по-обстойна експертиза обаче било установено, че той е осъзнавал какво върши и е понесъл своята съдебна отговорност. Мъжът е излежал три години ефективна присъда.

„Нападението беше свързано със сексуално посегателство, с бой, душене и хапане. Става дума за опит за изнасилване“, пояснява Валентина Каменарска. Тя допълва, че след като нападателят ѝ излиза от затвора, той идва в дома ѝ и започва да удря по вратата и да я заплашва с убийство. В този момент тя е била в дома си заедно със своя съпруг.

Семейство вика полиция, но нищо не се прави по случая – не се иззети записите от камерата на съседите, нито са разпитани свидетели. Нещата остават така, без никакви последици за нападателя.

„Ние веднага се изнесохме на квартира, защото най-важното в онзи момент беше аз да остана жива. Не се чувствам защитена. Смятам, че този човек няма да ме остави намира докато съм жива“, обясни още адвокатката.

Според нея след близо една година издирване, нейният нападател е в психиатрична клиника, където отново му се прави съответната експертиза.

#насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници