Погребват Димитър от Цалапица, протест отново вечерта

Погребват Димитър от Цалапица, протест отново вечерта

БНР

A A+ A++ A

Протестите на хората от Цалапица продължават. От 19 часа тази вечер в селото отново се събират близки и приятели на убития на 20-ти юли 24-годишен Димитър Малинов, чието погребение е днес в Стамболийски. Очаква се протестиращите да бъдат подкрепени от съпричастни с мъката на семейството от цялата страна, предаде БНР.

Хората са недоволни от дългото бездействие на полицията, заради което обвиненият в убийството Рангел Бизюрев е успял да избяга. Според участниците в протестите, пак заради мудните действия на полицията близнаците Валентин и Борислав Динкови са получили обвинения само за укривателство.

Протестиращите настояват началникът на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев да бъде уволнен и въобще да не е в системата на МВР. Заради напрежението в Цалапица вътрешният министър Калин Стоянов разпореди дисциплинарно производство срещу началника на Районното управелние в Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.

Той временно е отстранен от длъжност до приключване на производството. Министър Стоянов освободи и директора на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов и го преназначи на друга длъжност в системата на МВР.


#Цалапица #Погребват #Димитър Малинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници