Спипали двойния убиец от с. Лозен край морето

Спипали двойния убиец от с. Лозен край морето

Pixabay

A A+ A++ A

Близо до морето е бил заловен двойният убиец, застрелял двама души в София. Той е бил установен по горещи следи и арестуван близо до Айтос. Мъжът има висящо дело за убийство по непредпазливост, научи още "24 часа".

34-годишният мъж, който е криминално проявен за подобно престъпление, убил през два часа момичето, на 18 г., и мъж на 32 г. Тялото на ученичката хвърлил край с. Лозен, а трупът на мъжа край Горубляне.

След като бил заловен по горещи следи, той направил самопризнания пред криминалистите. Пистолетът, с който двамата са застреляни, също е бил открит. Той е незаконен.

Мъжът е обвинен за убийствата, съобщиха от Софийската градска прокуратура. Ето и цялото им съобщение:

Софийска градска прокуратура ръководи разследване за извършено двойно убийство. Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност на 04.08.2023 г. от разследващ полицай при СДВР. Разследването се провежда за убийство на повече от едно лице, извършено на 03.08.2023 г. в землището на с. Лозен, Столична община – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 115 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

До настоящия момент са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, освидетелстване на лице, разпитани са свидетели. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР и ГДНП е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Разследващи полицаи от СДВР продължават да извършват неотложни действия по разследването под ръководството на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП), за да се обезпечат и съберат важни доказателства. Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при СГП за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа.

На 06.08.2023 г. в сградата на Съдебната палата в град София, бул. „Витоша“ № 2, ще бъде даден брифинг, на който ще бъде предоставена повече информация по случая.

#двоен убиец #Лозен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници