Вътрешният министър: Чистка в МВР няма, рокадите не са по политически причини

Вътрешният министър: Чистка в МВР няма, рокадите не са по политически причини

стоп кадър

A A+ A++ A

Чистка в МВР няма, рокадите в Областните дирекции не са по политически причини. Това заяви категорично министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

„Там, където правя смени, поставям хора, на които имам доверие и смятам, че ще се справят най-добре с работата си”, коментира Стоянов по повод напускането на шефове на ОД.

Коментарът беше направен, след като министърът представи официално новия директор на полицията в Пловдив Георги Чергов. Малко по-рано днес стана ясно, че и шефът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов е подал оставка.

"В МВР кадрува само и единствено министърът на вътрешните работи", каза още Стоянов.

Той каза, че бивши и сега напускащи постовете си ръководни кадри в системата се присъединяват към звено, което съветва министъра. То било създадено по времето на Бойко Рашков. Стоянов смятал, че на въпросните хора "им се дава обем от работа, данни, които могат да анализират" в подкрепа на работата на ведомството.

Стоянов коментира и разследването на убийството на 26-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Министърът увери, че нашите служби си сътрудничат интензино с партньорските "на мястото, на което смятаме, че се намира извършителят". На местопрестъплението пък щял да бъде проведен следствен експеримент, но какъв точно - предстои да обясни прокуратурата.

Продължават и проверките в полицейското управление в Стамболийски. Ако бъдат доказани неправомерни действия или пък бездействие от страна на униформени там, Стоянов бе категоричен, че те ще понесет своята отговорност, включително и наказателна.

#МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници