Над 30 битки по фронтовата линия в Украйна

Над 30 битки по фронтовата линия в Украйна

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

За над 30 битки по фронтовата линия съобщава украинският генерален щаб в сутрешната сводка. А министерството на отбраната в Москва съобщи, че Русия е унищожила 20 украински дрона, изстреляни към Кримския полуостров рано тази сутрин.

Над 20 населени места в окупираната Донецка област са пострадали от руски артилерийски обстрел. Край Бахмут украинската армия е отблъснала поредна атака на окупационните сили, се казва в сводката на Генералния щаб в Киев. "Силите на отбраната на Украйна продължават провеждането на настъпателна операция в района на Мелитопол и Бердянск", пише още Генщабът.

Вашингтонският институт за изследване на войната отбелязва, че през последното денонощие украинските войски са напреднали по границата на Донецко-Запорожка област, съобщава БНР.

През изминалата нощ руската противовъздушна отбрана е свалила 14 безпилотни летателни апарата над окупирания полуостров Крим, става ясно от съобщение на министерството на отбраната в Москва. Местни жители са чули силен взрив в Кировское, в източната част на полуострова, където има военен полигон. Движението по моста над Керченския проход беше затворено за два часа. За дронове над Новоозерное, в западната част на Крим, където има военна складова база с голямо количество техника, пишат руски военни кореспонденти в "Телеграм".

Украинските военноморски дронове могат да атакуват ракетни крайцери с ракети "Калибър", с които окупаторите нанасят удари по Украйна, заяви украински военен експерт пред агенция УНИАН. По думите му става дума за поражение на тежки кораби, което може да се сравнви с удар от тежко военноморско торпедо.

В обичайното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев прави всичко, за да остане Украйна гарант за продоволствената сигурност. Мерки за удвояване на транзитния капацитет на украинско зърно през Румъния от 2 на 4 милиона тона всеки месец ще бъдат предприети през следващия месец, съобщи министърът на транспорта и инфраструктурата Сорин Гриндяну. В Галац той е разговарял с висши представители на Съединените щати, Европейския съюз и Молдова за алтернативни маршрути за транспортиране на зърно от Украйна.


#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници