До 32 градуса в неделя, морето ще е бурно

До 32 градуса в неделя, морето ще е бурно

Pixabay

A A+ A++ A

Неделята ще е преобладаващо слънчева с обичайната лека следобедна облачност. В Югозападна България, най-вече в планинските и някои предпланински райони, облаците ще са по-плътни следобед с възможни краткотрайни летни валежи. Температури в топлите часове – между 27 и 32 градуса. Ще се запази североизточният вятър, по-осезаем следобед около крайбрежието и югоизтока.

В седмицата около средата на месеца времето ще запази августовския си характер. Потенциал за летни валежи ще има във вторник и сряда. От четвъртък нататък вероятността за такива намалява. Температурите ще се повишават и към края на седмицата ще са със стойности до 35-36 градуса в обичайно горещите точки на страната.

По Черноморското крайбрежие

По крайбрежието поне до сряда ще се усеща по-силен следобеден североизточен вятър. Ще е слънчево с минимални смущения. Температурите ще се движат до 28-29 градуса в горещите часове. До сряда морето ще е неспокойно с вълни, които по някои открити брегове ще достигат височина над 2 метра.

Едва към края на предстоящата седмица вълнението ще утихне, но ще остане опасността от мъртви течения и новопоявили се дънни ями, предупреждава НОВА.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници