Слънчева и гореща събота

Слънчева и гореща събота

Pixabay

A A+ A++ A

През деня в събота ще преобладава слънчево време. След обяд над планинските райони от Западна и Централна България с развитие на купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 33°-38°С, сочи прогнозата на MeteoBalkans.

Meteo Balkans издаде карта с предупреждения за опасно време, които са валидни за събота -19 август. (Забележка: Картата показва районите, в които вероятността за опасни явления е най-голяма, но НЕ винаги бурите обхващат зоните оградени на картата!!!)

Прогноза за 19.08.: Слънчево и горещо време ни очаква и в събота

Жълт код:

Издаваме код за слаби гръмотевични бури и проливни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л./кв. м. Валежите над тези райони ще са предимно в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Оранжев код: / НЕ се отнася за България ! //

Издаваме този код за проливни валежи или “обложни” валежи. Валежите на изолирани места над посочените райони ще са значителни по количества. Отново ще има условия за наводнения.

Очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л./кв. м.

Над тези райони ще са придружени и от засилена гръмотевична дейност, силен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления).

Времето по Черноморието

През нощта срещу събота ще преобладава ясно време. След полунощ облачността, постепенно ще се увеличи, но ще е предимно разкъсана средна и висока. През деня ще преобладава слънчево време. Очаквани максимални температури на въздуха - 28-30°С.

Температура на морската вода - 24°-25°С.

Вълнение на морето – 1-2 бала.

Времето в София

През нощта срещу събота ще е предимно ясно. Минималните температури ще се повишат - и ще са между 17-19 °С.

През деня ще е предимно слънчево. След обяд и с развитие на купесто-дъждовна облачност. Очакваните максимални температури ще са между 34°С.

Времето в планините

Очакваме чудесно време за разходки и туризъм. През деня ще е предимно слънчево и топло. След обяд с развитие на купесто-дъждовна облачност.

Ще продължи да духа умерен вятър от изток. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 25°C, на 2000 метра – около 18°C.

Времето на Балканите

Очакват ни нови горещини и високи температури. Времето над целя полуостров ще е по-често слънчево и горещо.


#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници