Президентът Радев за разстрела на Алексей Петров: Когато държавата е слаба, мафията е силна

Президентът Радев за разстрела на Алексей Петров: Когато държавата е слаба, мафията е силна

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Президентът Румен Радев с първи коментар след убийството на Алексей Петров и поисканата оставка на главния секретар на МВР - Петър Тодоров.

"Потвърждава се максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна. Явно кабинетът използва всеки свой собствен провал като повод за заграбване на още власт. Това е настъпление срещу демократичните баланси, заложени в Конституцията и законите. Явно Конституцията пречи на управляващите в желанието им за повече власт. Очевидно за всички е, че те страдат от властова булимия”, заяви държавният глава, цитиран от НОВА.

На въпрос ще свика ли КСНС заради увеличилата се престъпност в България, Радев отговори следното:

"С кого да го свикам? С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли? Не мисля, че това е от полза за националната ни сигурност. Държавата е слаба, защото сегашното управление бе заченато в скандални записи и омерзително съглашателство. В момента отговорността е напълно размита”.

"С поведението си властта тласка обществото ни към хаос, руши демократичния консенсус, без който няма европейска перспектива за България. Публикуват се черни списъци на граждани и журналисти, притискат се медии, призовава се към цензура, овладяват се МВР и службите за опорочаване на изборите и за тяхното използване за користни политически и икономически цели. Лумпенизира се политическият дебат с агитки и заплахи. Посяга се на Конституцията. Българите очакват отговори каква е ролята на Петров в стъкмяването на коалицията, какви ангажименти са поемани към него, какви високи постове в държавата са му обещавани, от кого и при какви условия”, допълни държавният глава.

# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници