България вече има 10 квоти за Олимпиадата в Париж

България вече има 10 квоти за Олимпиадата в Париж

pixabay

A A+ A++ A

България вече има 10 квоти за Олимпийските игри в Париж, които ще се проведат следващото лято. Вчера Боряна Калейн спечели два сребърни медала на Световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия и донесе на страната ни и втора квота в индивидуалното. Така гимнастиката ни вече е с пълен набор квоти - две в индивидуалното и една при ансамблите.

Страната ни вече има три квоти и за олимпийския боксов турнир - на Станимира Петрова и Светлана Станева при жените, както и на Хавиер Ибанес при мъжете. Две са квотите на българското плуване - Петър Мицин ще участва на 400 и 800 метра свободен стил, докато Йосиф Миладинов ще стартира на 100 метра бътерфлай. Другите две квоти на България са в спортната стрелба - Антоанета Костадинова се класира за 25 метра пистолет, а Самуил Донков - на 10 метра пистолет.

На Олимпиадата в Токио преди две години страната ни имаше 37 квоти, а спортистите ни спечелиха три златни, един сребърен и два бронзови медала. Олимпиадата в Париж ще се проведе в периода 26 юли - 11 август 2024.

#Олимпийски игри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници