Левски продава Илиян Стефанов за смешни пари, Краев и Кордоба също чакат трансфери

Левски продава Илиян Стефанов за смешни пари, Краев и Кордоба също чакат трансфери
A A+ A++ A

Ръководството на Левски ще седне на масата за преговори с израелския Макаби Нетаня за офанзивния играч Илиян Стефанов след плейофа-реванш за влизане в групите на Лигата на конференциите срещу Айнтрахт. Сблъсъкът във Франкфурт е в четвъртък, 31 август, от 21:30 часа, като първата среща в София завърши 1:1.

Израелците проявяват силен интерес към играча и вече са отправили оферта за правата му. Тя е в размер на около 300 хиляди евро. Очаква се сините да я приемат, ако играчът пожелае да смени клубната си принадлежност, пише Тема спорт.

В момента Стефанов е със статут на резерва в състава на Николай Костов, въпреки че може да бъде ползван на върха на атаката или като офанзивен халф. Той най-често е опция за дубльор на централния нападател Рикардиньо. 24-годишният футболист бе на терена в 3 шампионатни двубоя този сезон, но в нито един не започна като титуляр, има на сметката си 1 попадение. В Лигата на конференциите също записа три мача, като се появяваше на терена от резервната скамейка. Тази година той се застоява на нея. Това му костваше и мястото в националния отбор.

Пазарът в Израел е отворен до 7 септември, както е и в България. Така, че Левски и Макаби Нетаня спокойно ще могат да осъществят трансфера на Стефанов.

Съществуващите шансове Левски да влезе в групите на Лигата на конференциите пък блокира евентуални разговори за продажба на титуляри в тимове от Западна Европа, където прозорецът за сделки е до 1 септември – ден след сблъсъка с Айнтрахт във Франкфурт. Най-сериозен интерес има към централния защитник Хосе Кордоба и Андриан Краев. За него има запитване от Спарта Прага и шотландски тим. Той е следен и от германски и унгарски клубове. Към днешна дата обаче негов трансфер е малко вероятен.

#Левски #"Левски" #Левски София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници