Пуснаха четирима от задържаните за саморазправа с шофьора! Клали са го, починал е от кръвозагуба

Пуснаха четирима от задържаните за саморазправа с шофьора! Клали са го, починал е от кръвозагуба
A A+ A++ A

Четирима от арестуваните след трагедията в село Прилеп вече са на свобода. Това каза пред бТВ окръжният прокурор Георги Чинев.

Той обаче уточни, че четиримата са били задържани в качество на свидетели и са освободени, след като се установи, че нямат съпричастност към убийството на шофьорът.

Напомняме, че дете загина, премазано от камион, а шофьорът бе убит при улична саморазправа от разбеснелите се роднини на 6-годишния малчуган. Бащата, дядото и вуйчото на прегазеното дете все още са задържани.

Надявам се днес да установим кой е убиецът, след което ще постановим задържане до 72 часа и ще внесем искане за вземане мярка за неотклонение задържане под стража, заяви Чинев.

„След пътното произшествие шофьорът е бил нападнат в кабината. Установихме при огледа една прорезна рана в областта на прасеца на единия му крак. Предстои още днес да бъде изготвено заключението на съдебно-медицинската експертиза, което ще ни даде причините за смъртта“, добави той.

Според него, най-вероятно причината за смъртта е кръвозагуба вследствие от нанесения удар с нож в областта на прасеца.

Шофьорът не се е опитал да избяга, потвърди окръжният прокурор.

Вижте какво каза Пенка - вуйната на прегазеното дете

"Снощи докато бяхме в селото напрежение нямаше. Успяхме да разговаряме с вуйната на прегазеното дете", каза пък кореспондентът на бТВ Лора Стаматис.

„Имахме вчера курбан. Дойдоха ни гости от Везенково. Детето излезе само. Аз бях вътре. Когато излязох то вече беше блъснато“, разказва вуйната Пенка.

„Започнахме да крещим в паниката. После дойдоха полицаи, линейки. Изкараха ме долу. Брат ми е задържан. Имаше момиче и момченце, но животът му спря“, добави тя.

#тумба роми #линч #линчуване #село Прилеп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници