Скандална случка в „Пирогов”: Съветник на Тагарев се е държал арогантно, заплашвал лекари

Скандална случка в „Пирогов”: Съветник на Тагарев се е държал арогантно, заплашвал лекари

стоп кадър

A A+ A++ A

Скандална случка се е разиграла в УМБАЛСМ "Пирогов" в понеделник вечер. В нея е участвал Емин Мустафа, съветник на Тагарев. За това се съобщава в социалните мрежи.

От официалната страница на "Пирогов" във Фейсбук са споделили разказ на Неда Диманова, служител на болницата. По нейни думи Емин Мустафа се е държал арогантно и заплашвал с министъра на здравеопазването.

"Първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с една малка раничка", се съобщава в публикацията на Диманова.

Депутатът от ДБ Ивайло Мирчев заяви, че ще провери случая, той коментира публикацията "Съжалявам и се извинявам за случилото се. Ще проверя веднага".

В официална позиция от "Пирогов", отбелязват, че лечебното заведение обслужвала и продължава да обслужва всеки преминал прага й пациент по установени, важащи за всички, медицински правила.

От там отбелязват, че всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб както на пациентите, така и на медицинските екипи.

"Тъжно е когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури", се казва още в позицията.

Министерството на отбраната е започнало проверка по случая.

“По повод на публикациите в медиите, свързани със съветника в политическия кабинет Мустафа Емин, Ви уведомяваме, че извършваме проверка на случая, за установяване на истинността. Веднага след това ще бъдат предприети необходимите действия”. Това написаха от ведомството в позиция до медиите.

#"Пирогов"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници