НА ЖИВО След лятната почивка: Депутатите се завръщат на работа в Партийния дом

НА ЖИВО След лятната почивка: Депутатите се завръщат на работа в Партийния дом

фейсбук

A A+ A++ A

Депутатите се събират днес, точно в 09:00 ч., когато ще удари звънеца на първото заседание след лятната им ваканция. Есенният политически сезон стартира и на ново, но реално старо и вече познато работно място - в сградата на бившия Партиен дом на площад "Княз Александър I", заради много нужен ремонт на традиционната сграда на жълтите павета.

Народните представителите се очертава да започнат ударно - с парламентарен контрол и изслушване на министри. Промени в Наказателния кодекс, военната помощ и евентуален „ремонт“ на Изборния кодекс също са сред предстоящите задачи през следващите дни.

Депутатите веднъж прекъснаха ваканцията си това лято, като се събраха и приеха промени в Закона за защита от домашното насилие след фрапиращия случай от Стара Загора и обезобразената с макетно ножче Дебора Михайлова.

Предстои да стане ясно и дали ще има лидерска срещу между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, след като си отправиха взаимни критики задочно.

Според председателя на парламента Росен Желязков организацията в сградата на Партийния дом ще е много по-оптимална, защото на едно място ще бъдат и комисиите, и парламентарните групи, и ръководството на парламента, а има и доста по-съвременни и добри условия за работа.

Така в следващите три години народните избраници ще заседават на броени метри от Президентството и Министерския съвет.

#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници