ЕК започва кампания за приемането на еврото у нас

ЕК започва кампания за приемането на еврото у нас

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

От днес представителството на Европейската комисия у нас започва информационна кампания във връзка с приемането на еврото. Тя цели да отговори как ще мине преходът и какво ще стане с парите ни, поясни в предаването "Денят започва" по БНТ Бойко Благоев - и.д. ръководител на представителството на ЕК в България.

"Още през 2007 г. при присъединяването си към ЕС България заяви готовност да кандидатства за еврозоната и работи за това през годините. Виждаме митове за еврото, които се появяват, дезинформация и целта на нашата кампания е да се бори с тези неверни твърдения".

ЕК работи в тясно сътрудничество с българските институции. Благоев призова българските граждани да търсят информация от достоверни източници.

"Българското общество е разделено в мнението си за еврото. Надяваме се с тези практически факти да предизвикаме дебати и да се появи все повече информация".

Бойко Благоев коментира, че няма да има драстичен скок на цените у нас. Даде пример с Хърватия, където, по думите му, увеличение на цените е имало в единични случаи, а властите бързо са се справили с инфлацията.

Основният канал на Европейската комисия в България е тяхната Фейсбук страница, където също ще се появяват информационните видеа. Там също ще се водят дискусии и ще се отговаря на въпроси на граждани, каза Благоев.



#ЕК #евро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници