Премерът Денков: Не търся война с никого

Премерът Денков: Не търся война с никого
A A+ A++ A

Не търся война с никого, напротив, на нас ни трябва спокойствие - на правителството, в политическия смисъл на думата, за да можем да си изпълним програмата и хората да започнат да живеят по-добре. Това каза пред журналисти премиерът акад. Николай Денков, който е на посещение в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет "Св. Климент Охридски" (INSAIT).

"Всяка институция трябва да работи според това, което ѝ е наложено като права и задължения. Задълженията на правителството са да изпълним управленската си програма", посочи премиерът, цитиран от "24 часа".

"Какво може да се направи по пътищата, как да намалим злоупотребата с алкохол и дрогираните шофьори по пътищата. Ето, това са проблемите, с които трябва да се занимава правителството", добави още той.

"Дали да има референдум за национален празник трябва да бъде политическа дискусия, която да се проведе в Народното събрание, там е мястото ѝ. Аз многократно съм казвал, че подкрепям 24 май да бъде национален празник, защото това е символът, който ни води към бъдещето. България има шанс за успех, не бива да се взираме непрекъснато в миналото, а да стъпим здраво на основата, която е поставило миналото, да погледнем в бъдещето и да види какво ще ни направи успешна нация", коментира още министър-председателят.

Думите му идват на фона на заявката на спортисти, общественици и политически лица днес да дадат начало на инициатива за национален референдум трябва ли 24 май да замени 3 март като национален празник. Зад нея стоят бившият служебен министър на спрота Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов, проф. Искра Баева и боксьорът Тервел Пулев.

#акад. Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници