Близо 300 загинали след силно земетресение в Мароко

Близо 300 загинали след силно земетресение в Мароко

Рikist.com

A A+ A++ A

Най-малко 296 загинали и 153 ранени в резултат на мощно земетресение в Мароко, сочи предварителен официален доклад. Епицентърът на труса, с магнитуд 6,8 според Геофизическия институт на САЩ, е бил югозападно от град Маракеш, на 320 км южно от столицата Рабат.

„Според предварителен доклад това земетресение е отнело живота на 296 души в провинциите и общините Ал-Хауз, Маракеш, Уарзазат, Азилал, Чичауа и Тарудант“, се казва в изявление на министерството. Още 153 души са ранени и хоспитализирани, според същия източник.

Националният център за научни и технически изследвания, базиран в Рабат, от своя страна посочи, че земетресението е било с магнитуд 7 и че епицентърът му е бил в провинция Ал-Хауз. Според мароканските медии това е най-мощното земетресение, което кралството е регистрирало досега.

Според видеа, разпространени в социалните мрежи и свидетелства на очевидци, земетресението е причинило значителни материални щети в няколко града. Освен в Маракеш, трусът е бил усетен в Рабат, Казабланка, Агадир и Есауира, предизвиквайки паника сред населението.

Много хора са излезли по улиците на тези градове, страхувайки се от срутването на домовете си, показват видеа, качени в социалните мрежи. На снимки и видеоклипове, публикувани в интернет, се виждат значителни разрушения в Стария град на Маракеш, както и смачкани от отломки и камъни автомобили, съобщава БТА.



#земетресение #Мароко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници