Двучасова руска въздушна атака срещу Украйна с десетки дронове

Двучасова руска въздушна атака срещу Украйна с десетки дронове
A A+ A++ A

Близо два часа продължи руска въздушна атака срещу украинската столица Киев тази нощ. Отломки от дронове са паднали в няколко централни района, предаде БНР.

Най-малко пет експлозии са отекнали в Киев по време на атаката. Украински медии разпространиха кадри на засегнати автомобили. Кметът Виталий Кличко съобщи, че един човек е бил ранен, а пожар е избухнал в близост до един от градските паркове. В Шевченковски район паднали части от дрон са подпалили апартамент, но пламъците са били потушени бързо и няма пострадали.

Русия е атакувала Украйна с 32 дрона през нощта срещу неделя, мнозинството от тях са били изпратени в района на столицата. 25 от машините са свалени, съобщиха военните в Киев.

Руската противовъздушна отбрана е свалила осем украински дрона над Черно море, недалеч от Кримския полуостров, съобщиха от руското министерство на отбраната.

Украйна вече се подготвя за втората си зима във военни условия. Президентът Володимир Зеленски заяви, че основният проблем е устойчивостта в енергийния сектор:

"Наясно сме, че руското зло също се подготвя за зимата, подготвя се да причини страдания. И сега всеки в публичния сектор и в местната власт трябва да направи всичко възможно и дори невъзможното, за да помогне на Украйна да издържи зимата и да запази пълна функционалност".

Миналата зима Русия нанесе големи щети на енергийната инфраструктура на Украйна с въздушните удари, като много хора останаха без ток.

Киев отправи критики срещу лидерската декларация от срещата на Г-20 в Индия, като посочи, че тя не "не е повод за гордост. В текста не се споменава Русия и се избягва осъждането на Москва за войната в Украйна.


#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници