Дъжд и гръмотевици за първия учебен ден

Дъжд и гръмотевици за първия учебен ден

pixabay

A A+ A++ A


Въздушната маса над Балканите през следващите четири дни постепенно ще се стабилизира и бавно ще се затопля, показва седмичната прогноза на Meteo Balkans. По-чувствително повишение на температурите очакваме към вторник и сряда, когато полуостровът постепенно ще бъде обхванат от пренос на по-топла въздушна маса, която идва от Северна Африка, но и атмосферата след обяд ще се дестабилизира.

Времето във вторник и сряда

През следващите два дена времето ще се задържи почти без съществена промяна. Ще бъде предимно слънчево и топло. Очакваните максимални температури ще се повишават и ще са между 27° и 32°. Временни увлечения на облачността очакваме в сряда, но без валежи.

Времето в четвъртък и през първия учебен ден

Разваляне на времето очакваме от четвъртък. До обяд ще е предимно слънчево и дори горещо. Очакваните максимални температури ще са между 28-33°С. В следобедните часове на много места над западните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, очакват се валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усилва.

В петък времето ще е предимно облачно и с валежи от дъжд, като на много места, ще са съпроводени и от гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Централна и Източна България. Ще духа умерен северозападен вятър и с него ще започне да нахлува хладен въздух. Температурите ще се понижат и очакваните максимални ще са между 24-27°С. По-високи ще се задържат над Източна България - до 28-30°С.

Времето през уикенда

В събота ще се задържи почти без промяна, като на много места над Централна България ще превали дъжд, придружен и от гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Температурите ще се понижат и ще са между 22-25°С. Ще духа умерен източен вятър. В неделя валежите у нас ще спрат, но ще се задържи хладно. Очакваме и повече слънчеви часове.

#15 септември

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници