Висш македонски политик: В Албания няма българи, има само македонци

Висш македонски политик: В Албания няма българи, има само македонци
A A+ A++ A

В Албания няма българи, има само македонци, от които антинародното правителство в (Северна) Македония се отказва. Това написа в профила си във Фейсбук зам.-председателят на ВМРО-ДПМНЕ и депутат Александър Николоски.

"Когато (Северна) Македония не работи, ще работи асимилаторската политика на България. Вместо да изпълни решенията на Европейския съд по правата на човека от Страсбург, които изискват признаване на македонците в България и правото им на сдружаване и роден македонски език, България издирва несъществуващи българи в Албания, купува душите на изстрадали, измъчени и живеещи в ужасна бедност в Албания хора, предлагайки им български паспорти, с които да отидат в по-богатите страни от ЕС за един хляб", пише още Николоски.

По думите му скоро "непопулярното правителство" на СДСМ и Демократичния съюз за интеграция в (Северна) Македония ще падне и македонците в Албания и в целия свят ще бъдат с високо вдигнати глави.

Междувременно медии в Албания съобщават за посещението на вицепрезидента на България Илияна Йотова в Албания, цитирайки съобщението от кабинета ѝ, че то се случва "в навечерието на националното преброяване на населението в Албания – важен момент за българското национално малцинство".

Йотова ще се срещне с представители на българското национално малцинство от района на Голо бърдо, а в българското неделно училище в Елбасан вицепрезидентът ще открие новата учебна година, предаде БТА.

Българското малцинство в Албания е официално признато от албанското правителство през 2017 г.

#Северна Македония #ВМРО-ДПМНЕ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници