Политолог: Възможни са изненади на изборите в София

Политолог: Възможни са изненади на изборите в София

pixabay

A A+ A++ A

Възможни са изненади в София, никой не трябва да бъде подценяван, изказа мнение пред БНР политологът доц. Петър Чолаков.

Според него са некоректни опитите да се предрича кой ще вземе София.

"С наближаването на изборите за местна власт беше ясно, че вътре в сглобката ще се засилят противоречията и търканията и ще има жестока битка".

Може би за част от избирателите на формациите, издигнали и Васил Терзиев, и Антон Хекимян, това не е любов от пръв поглед, коментира той и добави, че и при двамата кандидати има напрежение. Това е нещо, което може да разколебае и двата лагера и да се окаже някой трети да дръпне напред, посочи политологът в интервю за предаването "Преди всички".

По думите му кампанията ще бъде от голямо значение и за двамата:

"Те са политически младенци. Сега тепърва прохождат политически. Пред двамата са два бели листа и предстои от тях да изпишат собствените си политически биографии. Могат да ги изпишат със златни букви, може да се окаже и нещо доста неприятно за тях. Това изписване ще стане в хода на кампанията".

Според него ако двамата влязат в дебат в някоя национална телевизия, този дебат крие голям риск. Всичко може да бъде спечелено или загубено за секунди, смята политологът и добави, че ще е въпрос на нерви. Той смята обаче, че Терзиев и Хекимян все пак трябва да влязат в такъв дебат, защото те са непознати за избирателите. "Дължат го това на публиката и избирателите", категоричен бе Чолаков.

Той очаква остра битка на предстоящите избори.

Петър Чолаков каза още, че ГЕРБ са достатъчно хитри, за да управляват само с ДПС и да сложат "динената кора" на ПП-ДБ. При такава ситуация ще има доста силен опозиционен фронт срещу тях. Ще се възстанови старата и незабравена реторика за модела "ГЕРБ-ДПС", допълни той. Според него сега за тях е изгодно ПП-ДБ да стои на преден план:

"Борисов и Пеевски предпочитат да си седят вътре, а отгоре да има някакви други красиви проевропейски и проевроатлантически лица".

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници