Георги Валентинов стигнал до психолог след последното издание на Сървайвър

Георги Валентинов стигнал до психолог след последното издание на Сървайвър
A A+ A++ A

Като всеки млад човек съм имал своите подхлъзвания по лош път. Когато смениш среда, стандарт, искаш да опиташ от хубавия живот, както се получи при мен. След проблемите ми в спорта бях тръгнал по заведения и др. Това не беше моят път. „Сървайвър“ успя да ме отръска от това нещо. Имах нужда. Това заяви в интервю за „България днес“ ММА боецът Георги Валентинов.

„Тръгнах по този път, защото винаги съм имал мотивация в живота и изведнъж, когато ми разрушиха най-голямата мечта, за която съм се борил цял живот, ми се отрази зле. После имаше и няколко други лоши неща. Хората се страхуват да говорят за своите проблеми. Крият се зад тях. Аз нито се страхувам, нито се срамувам. Правил съм ги тези неща точно когато е трябвало да се правят като възраст. Виждате ги сега на по 40-50 години мъже не могат да се преоткрият. Ходят по заведенията, имат жена и деца – пият, шмъркат. Това нещо си го взех точно когато трябваше като възраст. Нито децата са ми ревали вкъщи, нито жена ме е чакала. Осъзнал съм коя е моята грешка. Поправил съм я и смятам, че няма нищо лошо в това. Всеки човек трябва да мине през тези неща, за да се научи. Да види кое е правилно и кое не. Да може един ден, дай боже, като имам деца, да знам от какво да ги предпазя“, казва Валентинов.

„След „Сървайвър“ започнах да посещавам психолог. И съм един от най-често срещаните случаи, защото от 8-годишен до 26 години не бях употребявал алкохол. Сам, на лагери, режими, състезания. Едно и също нещо. Хората се забавляват, когато аз съм в залата и тренирам. Аз съм от бедно семейство и в един момент в София живея живот, който никога не съм вярвал, че ще имам. На 25 години успях да си купя апартамент, да карам кола, която не съм вярвал, че ще карам. Искам да видя как живеят дето се вика модерните хора. Опитах един път и нормално хубавият живот се услажда. В крайна сметка няма нищо лошо в това. Не бива хората да се срамуват. Когато го изговарям, помагам на много други, които са обречени на това нещо. И спортисти, защото ние, спортистите, сме максималисти. Алчни сме. Без едно можем, с едно не можем“, споделя ММА боецът.

„Най-големият грях и проблем е да си мислиш, че нямаш проблеми. И винаги ти да си правият. Психологът ми помогна в това как да се справям с импулсите. Импулсът, когато ми се приходи на дискотека, искам да пия алкохол и да вземам наркотици. Винаги импулсът е моментен. Той влиза в теб за някакво определено време. Точно това ме научи психологът, когато дойде този импулс, да правя нещо различно, докато премине желанието да употребявам нещо. Това е едно от силните неща, които ми даде. Да мога да преборя тези неща. И все още се борим с това. Основата е в промяната на средата. Спрях да се събирам с хора, които по всяко едно време могат да ти кажат: „Жорка, айде да ходим до тоалетната да вземем“ или „Ела да вземем да се напием“. Когато се събираш с такива личности и си леко лабилен, малко ти трябва. Когато откриеш хора да те почукат по главата, с времето успяваш да пребориш този проблем“, допълва Валентинов.

#Георги Валентинов #"Сървайвър"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници