Преди Хекимян: Бойко викал Светослав Иванов да го прави кмет, но той не кандисал?

Преди Хекимян: Бойко викал Светослав Иванов да го прави кмет, но той не кандисал?

бТВ/120 МИНУТИ

A A+ A++ A

Водещият на неделното предаване по bTV ,,120 минути" Светослав Иванов е бил първият избор на Бойко Борисов за кандидат-кмет на София, но преговорите между смуглия журналист и ГЕРБ са претърпели провал още в зародиш, пише "Уикенд".

Според мълвата, която обхожда коридорите на bTV и се разпространява сред функционерите на ГЕРБ, още в началото на месец август Бойко Борисов направил совалки към приобщаването на Иванов към софийската организация на партията и издигането му за кмет на София.

Твърди се, че поканата към Светослав Иванов била отправена чрез евродепутата Андрей Новаков, който споделил на журналиста, че името му е сред най-посочваните от членовете на столичната организация на ГЕРБ за кандидат на партията за кмет на София. Светльо Иванов обаче категорично отклонил офертата, която окачествил като "абсурдна" и нездравословна както за него, така и за ГЕРБ. Според източник на "Уикенд" от нюзрума на Би Ти Ви не се е стигнало дори до директна среща между популярния телевизионен водещ и Бойко Борисов.

Според слуховете Борисов е настоявал първоначално за привличането на Светослав Иванов заради близостта на журналиста с американското посолство. Публична тайна в медийните среди е, че Иванов е нещо като официален говорител на посолството на САЩ В България и проводник на интересите на Америка у нас. През последните няколко години посланиците на САЩ в България и специалните пратеници на Държавния департамент на

Америка у нас по традиция биват интервюирани от Светослав Иванов, който съумя да измести предишния Фаворит на САЩ - водещия на "Панорама" Бойко Василев.

Същевременно "Уикенд" научи, че именно. Светослав Иванов е фаворит да замести Антон Хекимян като директор на отдел "Новини, актуални предавания и спорт" в bTV.

Смята ce, че след края нa местните избори Светослав Иванов ще бъде назначен за директор на отдел "Новини, актуални предавания и спорт".

Сред другите споменавани имена за директорския пост е това на предишния шеф на новините Венелин Петков. Срещу него обаче има вътрешна съпротива от журналисти и редактори в Би Ти Ви. Твърди се, че малко преди да напусне телевизията, Венелин Петков в посегнал физически на стажант-репортерка, която преди това обругал с тираджийски псувни.


#Светослав Иванов #Антон Хекимян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници