Убийството в Пазарджик: Задържаният младеж не е ходил на училище и е отвлякъл момиче

Убийството в Пазарджик: Задържаният младеж не е ходил на училище и е отвлякъл момиче

pixabay

A A+ A++ A

18-годишният Никола Райчев, който намушка смъртоносно 21-годишния Ангел Здравков, е отвлякъл момиче през октомври 2021 г., съобщи "24 часа".

Тогава той й нанася лека телесна повреда - замерил я е с мобилен телефон в тялото, съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова. Била е пусната жалба от пострадалото лице за противозаконно лишаване от свобода. Образувано е досъдебно производство и е извършена проверка.

След разследване поради липса на доказателства делото е било прекратено, като в кориците на делото са се намирали данни за лека телесна повреда. Не е била предявена и гражданска претенция от пострадалото момиче. Няма данни за побой, уточни Кузманова.

Никола Райчев е учил в Професионалната гимназия по механотехника и електротехника, но е прекъснал през последната година. Според наблюдаващия прокурор Георги Кацаров разпитани са свидетели на инцидента.

Двете момчета бегло са се познавали, не са били в една компания и не са били в един приятелски кръг. Във фаталната вечер е имало спречкване между тях и Никола е нанесъл с нож два удара в тялото на 21-годишния Ангел - едната рана е била нанесена в бедрото отзад, а фаталната - отпред в слабините. След което избягал.

Бил е задържан в района на жп гарата в София около 23.00 ч., но не се е предал сам. Нито е оказал съдействие на полицаите. Срещу задържания е повдигнато обвинение за умишлено убийство, като наказанието за това е 10 до 20 години затвор.

#полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници