СНИМКИ Секси адвокатката на Тръмп, за която всички говорят - "арабската католичка" Алина Хаба

СНИМКИ Секси адвокатката на Тръмп, за която всички говорят - "арабската католичка" Алина Хаба
A A+ A++ A

Стартиралият в Ню Йорк процес срещу експрезидента на САЩ Доналд Тръмп е във фокуса на вниманието на западните медии.

"Не са много ответниците, които биха се осмелили да нарекат съдията по делото им "ненормален", да призоват да бъде изхвърлен от длъжност и да отхвърлят иска срещу тях като "лов на вещици". Не са много подсъдимите, които са Доналд Тръмп", отбелязва британският в. "Гардиън", като допълва, че бившият президент е запазил мълчание в съдебната зала и е направил бомбастичните си изявления извън нея.

Обвиненията срещу Тръмп са сериозни. След тригодишно разследване главният прокурор Летиша Джеймс обвини Тръмп и синовете му в "грубо завишаване" на стойността на притежаваните от тях имоти, за да си осигурят заеми. Енгорън вече прие тези аргументи в обявеното си решение и спря бизнес лицензите на Тръмп, на практика отнемайки им възможността да извършват стопанска дейност в Ню Йорк. Аргументите на адвокатите на Тръмп сякаш визираха съвсем различен случай и съвсем различен човек, отбелязва в. "Гардиън".

Те заявиха, че той "е спечелил милиарди долари, изграждайки най-успешната империя за недвижими имоти в света". Не е имало "несправедливи печалби и не е имало" случаи на неправомерни загуби – исковете са предявени за "няколко кредитни сделки, като всички те са били успешни" и банките, които са отпускали заемите, са спечелили стотици милиони от сделките, според защитата на Тръмп.

Адвокатката на Тръмп Алина Хаба стига дотам, че твърди, че Тръмп всъщност е занижил стойността на имотите си, добавя британското издание.

Британският в. "Телеграф" фокусира материала си по темата върху личността на Хаба, като отбелязва, че тя е привлякла вниманието в съдебната зала.

Ключовият член на правния екип на Тръмп носеше лаптоп, изглеждащ като геймърски, с лого, което променяше цветовете си по време на заседанието. Аргументите ѝ бяха също толкова цветисти: тя сравни недвижимите имоти на експрезидента с прочутата картина на Леонардо Мона Лиза, твърдейки, че те напълно оправдават оценката, която им е била поставена от Тръмп и неговата организация.

"От известно време 39-годишната адвокатка е тясно свързана с бившия президент, като Тръмп дори е присъствал на рождения ѝ ден", отбелязва в. "Телеграф". Хаба се самоопределя като арабска католичка и е завършила политически науки. Родена е в Ню Джърси и няколко години работи за модната компания "Марк Джейкъбс", преди да завърши право. Придобива правоспособност през 2010 г., а през 2019 г. се присъединява към голф клуба на Тръмп в Бедминстър, намиращ се близо до юридическата фирма, в която работи. Адвокатката се присъединява към правния му екип през септември 2021 г.

Хаба не само е адвокат на Тръмп, но заклета поддръжничка на кампанията му за преизбиране. Често посещава имението му Мар а Лаго, както и голф клуба на Тръмп в Бедминстър. На страницата си в "Инстаграм" тя се описва като "главен съветник и правен говорител на "Спасете Америка", "патриот" и "жена, благословена с невероятно семейство", отбелязва в. "Телеграф".

В този нов процес Тръмп не рискува да бъде изпратен в затвора – на риск са изложени "перлите" на неговата империя за недвижими имоти, отбелязва френският в. "Фигаро".

Сред тях е известният небостъргач "Тръмп" на Пето авеню в Ню Йорк. Тази сграда, в която той притежава луксозен мезонет, е един от най-знаковите му имоти. Там са снимани епизодите на сериала "Стажантът", който го превърна в национална знаменитост, и пак там той стартира през 2015 г. президентската си кампания, спускайки се по ескалатора, припомня френското издание.

"Тръмп започна делото си за измама с нападки срещу прокурора и съдията", гласи заглавието на в. "Ню Йорк таймс" по повод процеса срещу бившия президент, който е обвинен, че е излъгал за притежаваните от него активи, за да получи изгодни условия по заеми. По време на почивката ответникът Доналд Тръмп се изправи пред телевизионните камери и призова съдията докладчик Енгорън да бъде лишен от право да работи като юрист. "Това е съдия, който трябва да бъде отстранен от длъжност", заяви експрезидентът. "Това е съдия, на когото според някои хора може да бъде повдигнато обвинение за това, което прави".

Доналд Тръмп се е явявал неведнъж в съдебна зала през дългата си кариера на публична фигура, но повечето му съдебни битки тази година бяха по наказателни дела и той е изправен пред четири различни обвинения, отбелязва в. "Ню Йорк таймс". Процесът в Ню Йорк обаче е различен: той е граждански. Това означава, че вместо да установява вината или невинността на Тръмп, делото трябва да определи отговорността му и евентуално да го санкционира с плащане на глоба за нанесени щети. И вместо съдбата му да бъде решена от съдебни заседатели, тя ще зависи от съдията Артър Енгорън.

По същество решение по обвинението, повдигнато от главния прокурор Летиша Джеймс, беше взето, след като съдия Енгорън постанови, че Тръмп и семейният му бизнес са извършили измама, като са преувеличили стойността на притежаваните активи. Но това решение се отнасяше само до едно от седемте обвинения, като съдия Енгорън реши, че за останалите шест трябва да се води съдебен процес. В резултат делото ще се съсредоточи върху твърденията за фалшифициране на бизнес документи, издаване на фалшиви финансови отчети, застрахователни измами и свързаните с тях мошеничества. Резултатът от процеса ще определи наказанието, което ще бъде наложено на Тръмп. Главният прокурор иска той да плати неустойки от 250 млн. долара да му се забрани да прави бизнес в Ню Йорк.

Отново поради гражданския характер на делото Джеймс трябва да докаже твърденията си чрез "превес на доказателствата" – по-нисък критерий от стандарта при наказателен процес, където доказателствата трябва да са "отвъд разумно съмнение", припомня американското издание. Освен това липсата на съдебни заседатели означава, че процесът ще протича бързо, а Джеймс ще може да призовава Тръмп и други лица да свидетелстват. В наказателен процес те биха имали правото да откажат.

БТА

#Доналд Тръмп #адвокатка #Алина Хаба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници