Хамас отвърна на ракетите с ракети и засипа Тел Авив

Хамас отвърна на ракетите с ракети и засипа Тел Авив
A A+ A++ A

Радикалното палестинско движение "Хамас" съобщи, че е изстреляло ракети по посока на израелската столица Тел Авив от ивицата Газа, предаде Франс прес.

"Бригадите "Изедин ал Касем" (въоръженото крило на "Хамас") са изстреляли ракети по Тел Авив в отговор на израелските въздушни удари, взимащи под прицел цивилни в палестинските лагери "Ал Шати" и "Ал Джабалия", се казва в изявление на "Хамас".

По-рано днес кореспонденти на Франс прес съобщиха, че са станали свидетели на десетки израелски въздушни удари тази сутрин по посока на лагера "Ал Шати" и в северната част на ивицата Газа.

Същевременно израелски военен говорител съобщи, че най-малко 220 израелски военнослужещи са сред над 1200-те израелски жертви на нападението на "Хамас" по Израел, извършено през уикенда, предаде Ройтерс.

В отговор на тази атака Израел предприе въздушни удари по ивицата Газа. При един от тези удари бе ликвидиран пореден високопоставен член на "Хамас", съобщава пресслужбата на израелските сили. Ликвидираният е Мохамад Абу Шамала, отговарял за военноморските сили на терористите от "Хамас". Жилището му в ивицата Газа е било превърнато в склад за съхранение на боеприпаси, които после са били използвани за терористични актове срещу Израел.

Израелските военни се подготвят за евентуална сухопътна операция в ивицата Газа, но политическото ръководство на страната все още не е решило дали да я предприеме, предаде Асошиейетед прес, като се позова на подполковник Ричард Хеч, говорител на израелските военни.

#"Хамас"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници