Уволняват полицейски шефове заради пропуски в разследването на убийството на Митко в Цалапица

Уволняват полицейски шефове заради пропуски в разследването на убийството на Митко в Цалапица

Facebook

A A+ A++ A

Трима полицейски началници са уволнени заради пропуски и нарушения при разследването на убийството на Димитър Малинов в Цалапица. За това информираха от МВР.

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 2 август служители на Дирекция „Инспекторат“ и ГДНП извършиха обстойна проверка в ОДМВР - Пловдив за действията на полицейските органи във връзка с извършено в с. Цалапица убийство.

Проверяващите са установили допуснати съществени пропуски и нарушения на нормативните изисквания, регламентиращи дейността, довели до напускането на страната на установения като извършител Рангел Бизюрев. Същевременно комисията не е открила данни за прикриване на случая или прояви на протекция спрямо двама братя близнаци Валентин и Борислав Динкови, съпричастни към престъплението.

Констатирана е и липса на организация за осъществяване на издирвателната дейност в РУ – Стамболийски, както и недобро взаимодействие на районното управление с ОДМВР – Пловдив в тази дейност.

Във връзка с проверката са образувани няколко дисциплинарни производства. Първото е срещу бившия директор на ОДМВР - Пловдив старши комисар Васил Костадинов, приключило с издаването на заповед за налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“ за тежко нарушение на служебната дисциплина. Второто е срещу гл. инспектор Ангел Керпиев – началник на РУ – Стамболийски, приключило с издаването на заповед за дисциплинарно наказание „уволнение“ за „деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, с които се уронва престижа на службата“ . Третото е срещу инспектор Дамян Капов, група „Криминална полиция“ към РУ – Стамболийски при ОДМВР – Пловдив, за което се предвижда налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“ за „деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, уронващи престижа на службата. Служителят временно е отстранен от длъжност. Срокът на производството е до 25 декември.



#Димитър Малинов #Цалапица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници