Как да разпознаете токсичния мъж за 5 минути?

Как да разпознаете токсичния мъж за 5 минути?

pixabay

A A+ A++ A

Срещата с мъж, първата среща винаги е много вълнуваща и завладяваща. Но дали всичко е толкова магическо, колкото изглежда на пръв поглед? И как да разпознаем негодника, който се крие зад маската на мъж-мечта?
Ето няколко признака, по които лесно можете да разпознаете токсичния мъж само за 5 минути среща.

Говори силно
Обикновено подлите мъже, които са в състояние да измамят една жена, говорят много високо. Разбира се, това не е основният знак, но е най-добре да обърнете специално внимание на речта му. Мъжете манипулатори са свикнали да общуват сравнително по-силно от другите хора, това може да се забележи особено, когато сте в компания или в стая с голяма тълпа от хора. Такъв човек веднага хваща окото ви и е просто невъзможно да не го забележите. Сякаш нарочно се смее по-силно от всички останали, буквално крещи, изразявайки мнението си, говори ужасно много, понякога не му позволява да влезе и дума, и много рядко задава въпроси на спътницата си. И ако това се случи, той веднага я прекъсва и споделя истории за любимото си „аз“.

Осъществява контакт бързо
Токсичните мъже много бързо се сближават. Те не се нуждаят от специална покана, за да влязат в личното ви пространство. И си позволяват твърде много още от първите минути на запознанство и понякога ви изкарват от равновесие. Дори най-общителните жени биват уплашени от такъв натиск. Токсичните представители на силния пол могат спокойно да си позволят да прегърнат дамата, дори и току-що да са се запознали.

Липса на искреност
Дори и да се държи така, сякаш се познавате от сто години, да ви прегръща и да ви прави комплименти, такъв мъж просто не е способен на искреност. Ако се вгледате по-внимателно, в думите и действията му лесно можете да разпознаете лъжи или по-скоро преструвки. Такъв човек най-често използва огромен брой приятни думи, опитвайки се да очарова жената, буквално я бомбардира с комплименти. Или, например, погледнете по-отблизо странните му изражения на лицето, които са много поразителни. Също така, неискрените мъже се характеризират с намръщено чело с плетени или повдигнати вежди. Всички тези признаци сочат точно към лъжата, която вашият спътник така умело се опитва да прикрие.

Не прави зрителен контакт
Друг признак, който също може да се отдаде на неискреността на мъжа, е липсата на зрителен контакт. Без значение колко добър е планът му да спечели доверието на жените, такъв мъж е много лесен за разсекретяване, тъй като той най-често гледа навсякъде, но не и в очите на спътника си. Дори когато се опита да ви осъществи зрителен контакт, той веднага отвръща поглед, без да го забележи. Опитните манипулатори понякога контролират този знак, като не позволяват да бъдат предадени, като по този начин, напротив, се опитват да гледат само в очите на жената, опитвайки се да отклонят подозрението от себе си. Но ако наблюдавате по-внимателно, лесно можете да забележите този измамник, без да му позволите да ви заблуди.

Двусмислени фрази
Подлите мъже много често се опитват да объркат и обезпокоят спътника си с двусмислени думи и противоречиви фрази. Като правило, те умишлено изчакват момента, за да изрекат такива думи, поставяйки жената в неудобно положение. Често правят пауза, изчакват и след това нанасят удара. Понякога дамите намират този метод за странен, но в същото време провокативен и съблазнителен. Но не бива да се поддавате на този вид комплименти, защото такъв мъж търси доверието на жената само за да може лесно да я манипулира .

Странни жестове и реч
Без да се задълбочавате в психологията, е много трудно да се научите правилно да разпознавате жестовете на вашия събеседник и да ги сравнявате с речта му. Но, ако той е манипулатор, това е малко по-лесно, тъй като речта му понякога напълно противоречи на жестовете му. Токсичният мъж може, без да знае, да се издаде със своите реакции, реч и жестове, които нямат връзка помежду си. Те най-често нямат никакъв синхрон. Ръцете му, например, могат да покажат силна враждебност и раздразнение, когато в същото време от устните му се чуват комплименти, адресирани до неговия спътник, а сладка усмивка играе на лицето му. Това поведение говори за подлостта и преструвката на мъжа, която, ако се вгледате внимателно, може лесно да бъде разпозната.

Токсичният мъж може да се разпознае още от първите минути на общуване. Когато се срещнете за първи път, внимателно наблюдавайте спътника си, неговите изражения на лицето, думите и поведението му. Ако срещу вас стои наистина злобен мъж, той определено ще го покаже.

#мъж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници