Кога протеиновата диета е безопасна за здравето?

Кога протеиновата диета е безопасна за здравето?
A A+ A++ A

Нашумелите протеинови диети показват добри резултати при хора, които искат да отслабнат, но и крият редица опасности за здравето. Ето кога провеждането на подобна диета би било безопасно и би имало добър ефект:

  • Протеиновата диета като цяло има добър ефект, когато се провежда от хора, нямащи метаболитни, ендокринни, бъбречни, ревматологични или други хронични заболявания. Хората с подобни заболявания е добре да се консултират с лекуващия си лекар какво би означавало за тях подобна диета.
  • Именно защото са минимално количество, важно е въглехидратите да са добре подбрани, да са богати на фибри и да са от пълнозърнест произход или от плодове и зеленчуци.
  • Протеиновата диета трябва да се следва за ограничено време, най-добре след консултация със специалист, но в никакъв случай за повече от 6 месеца.
  • След края на диетата връщането към предишния начин на хранене и начин на живот ще доведе до връщане на теглото. Ето защо е важно да имате и план как да запазите теглото си след приключването на диетата.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници