Здравният министър обеща повече пари на медиците в кръвните центрове

Здравният министър обеща повече пари на медиците в кръвните центрове
Тази сутрин Десислава Атанасова се е срещнала с директорите на петте кръвни центъра в страната – София, Плевен, Пловдив, Варна и Стара Загора. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Здравният министър Десислава Атанасова обеща увеличение на заплатите на медиците в кръвните центрове със 17%.

„Поех ангажимент, че от 1 януари 2013 г. ще направим всичко възможно чрез структурни промени в Министерството на здравеопазването за работещите в кръвните центрове да има допълнителни“, заяви Десислава Атанасова, цитирана от Информационна агенция „Фокус“.

Тази сутрин Атанасова се е срещнала с директорите на петте кръвни центъра в страната – София, Плевен, Пловдив, Варна и Стара Загора.

„Гаранцията, която ми дадоха директорите на центровете, е, че работещите ще преосмислят решението си и тези, които са подали молби за напускане, ще ги оттеглят“, обясни министърът и допълни, че в понеделник и вторник има срещи във Варна.

В началото на седмицата стана ясно, че 39 от общо 53-ма служители на Регионалния център по трансфузионна хематология (РЦТХ) – Варна, са подали заявление за напускане заради ниски заплати и лоши условия на труд.

Десислава Атанасова каза, че с постановление на Министерския съвет в сряда е одобрено предложението й да се отпуснат допълнително средства за Фонда за лечение на деца в размер на 4 млн. лв.

Общо за 2012 г. чрез фонда са отделени 10 млн. лв. за лечение на деца. Над 600 деца са лекувани благодарение на финансирането от фонда, посочи още Десислава Атанасова и обеща да настоява за допълнителни средства през 2013 г.

#Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #хематология #кръвен център #Фонд за лечение на деца в чужбина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници