Пълна прогноза за времето по градове в изборния ден

Пълна прогноза за времето по градове в изборния ден

Pixabay

A A+ A++ A

Meteo Balkans предоставя първата пълна прогноза за времето в неделния изборен ден. Нашите експерти анализираха какво ще бъде то във всяка област на България утре, когато ще се запътим към урните, за да решим бъдещето на страната.

През нощта срещу неделя, от запад валежите постепенно ще стихват, но най-късно над Източна България, където до полунощ ще паднат значителни по количества валежи. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще стихне.

След полунощ и около сутрешните часове в низините и котловините ще се образува мъгла. Минималните температури ще са сравнително ниски -между минус 5°С и 9°С, малко по-високи на места в Източна и Югозападна България - между 12°С-14°С.

В неделния ден по поречието на река Дунав и на места в Северозападна и Централна България мъглите ще се задържат по-дълго време. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Късно след обяд облачността от северозапад ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд.

Температурите ще останат без промяна и ще е сравнително приятно за избори и за туризъм. Ще духа слаб, а в Източна България и на отделни места в Предбалкана до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 20°С и 22°С. Доста по-ниски ще са температурите в районите с трайна мъгла – около 12-15°С.

Поради очакваните силни гръмотевични бури е издадено и предупреждение за гръмотевични бури и значителни валежи!

Meteo Balkans издаде карта с предупреждения за лошо време, които са валидни за неделя - 05 ноември. (Забележка: Картата показва районите, в които вероятността за опасни явления е най-голяма, но НЕ винаги бурите обхващат зоните оградени на картата!!!)

Жълт код:

Издаваме код за слаби гръмотевични бури или силен дъжд, като очакваното сумарно количество ще е между 15-20 л./кв. м. Валежите над тези райони ще са на по-малко места.

Оранжев код:

Издаваме този код за проливни или “обложни” валежи. Валежите на изолирани места над посочените райони ще са значителни по количества. Отново ще има условия за наводнения. Очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л./кв. м.

Над тези райони ще са придружени и от засилена гръмотевична дейност, силен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления). През есенния сезон се издава и за “обложни” валежи.

Времето по Черноморието

През нощта срещу неделя ще паднат значителни по количества валежи, очакват се силни пориви на вятъра, като на места ще надминат 90 км./ч., но след полунощ времето ще се успокои.

Преди обяд на места ще има ниска облачност и видимостта ще бъде намалена. До обяд мъглите ще се разсеят и времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад . Максималните температури ще са между 18-22°С.

Температурата на морската вода - 14-15°С.

Времето в планините

Ще остане сравнително слънчево и приятно за туризъм. Вятърът от юг ще се усили и температурите слабо ще се повишат. Максимални градуси на височина 1200 метра - около 14°, а на 2000 метра - около 8°.

Времето на Балканите

През следващите 48 часа полуострова ще остане в челото на дълбок циклон над Централна Европа. Към полуострова ще се пренася отново по-топъл въздух. Значителни валежи се очакват над Западните Балкани.

ВРЕМЕТО ПО ОБЛАСТИ В ИЗБОРНИЯ ДЕН

Софийска област

В сутрешните часове ще има мъгли и ниска слоеста облачност, но до обяд те ще се разсеят и ще имаме слънчево време. Минималните температури ще са сравнително ниски - около 8-9°С. Максималните градуси ще бъдат предимно около 15-18°С.

Област Благоевград

Времето ще е предимно слънчево. Около р. Струма сутрин ще се образува слаба мъгла. Минималните температури ще са около 7-10°С. Максималните ще бъдат предимно между 20-21°С

Област Бургас

В сутрешните часове ще има мъгли или ниска слоеста облачност, но до обяд те ще се разсеят и ще се очаква слънчево време. Минималните температури ще са между 14-15°С. Максималните - предимно между 20-22°С.

Област Варна

Неделната сутрин ще започне с ниска слоеста облачност, но до обяд ще се разсеят и ще имаме слънчево време. Минималните температури ще са между 15°С. Максималните градуси ще бъдат предимно между 11-14°С.

Област Велико Търново

През нощта ще бъде предимно ясно, а през деня и слънчево. Минималните температури ще са между 10-12°С. Максималните ще бъдат предимно между 20-22°С.

Област Видин

И тук неделя сутринта ще посрещне с мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще е слънчево и топло. Привечер ще се заоблачи и се очакват валежи. Минималните температури ще са между 10-12°С. Максималните - между 20-22°С.

Област Враца

И тук неделя сутринта ще посрещне с мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще е слънчево и топло. Привечер ще се заоблачи и се очакват валежи. Минималните температури ще са между 10-12°С. Максималните - между 20-22°С.

Област Габрово

Очаква се предимно ясно време. През деня ще е слънчево и топло. Привечер ще се заоблачи и се очакват валежи. Минималните температури ще са между 10-12°С. Максималните - между 20-22°С.

Област Добрич

Очаква се предимно ясно време. През деня ще е слънчево и топло. Привечер ще се заоблачи и се очакват валежи. Минималните температури ще са между 5-8°С. Максималните - между 18-20°С.

Област Кърджали

Неделята ще започне с мъгла или ниска слоеста облачност в долините или около речните басейни. По-приятно ще е времето в планинските райони, където ще е слънчево. Минималните температури ще са между 4-9°С. Максималните ще бъдат предимно между 21-22°С.

Област Кюстендил

Времето ще е предимно слънчево. Около р. Струма ще се образува слаба мъгла, която ще се засее. Минималните температури ще са около 5- 6°С. Максималните градуси ще бъдат предимно между 20-22°С.

Област Ловеч

През нощта ще бъде предимно ясно, а през деня и слънчево. Минималните температури ще са между 10-12°С. Максималните ще бъдат предимно между 20-22°С.

Област Монтана

Ще е предимно ясно. През деня ще е слънчево и топло. Привечер ще се заоблачи и се очакват валежи. Минималните температури ще са между 10-12°С. Максималните - между 21-23°С.

Област Пазарджик

Ще е предимно ясно. През деня ще е слънчево и топло. Минималните температури ще са между 10-12°С. Максималните - между 21-23°С.

Област Перник

През нощта ще бъде предимно ясно, а през деня и слънчево. Минималните температури ще са между 10-12°С. Максималните ще бъдат предимно между 20-22°

Област Плевен

През нощта ще бъде предимно ясно, а през деня и слънчево. Минималните температури ще са между 10-12°С. Максималните ще бъдат предимно между 20-22°С.

Област Пловдив

Изборният ден ще започне с мъгла или ниска слоеста облачност. Времето през цялата неделя ще е слънчево и топло. Минималните температури ще са между 6-8°С. Максималните ще бъдат предимно между 20-22°С.

Област Разград

Денят ще започне с мъгла или ниска слоеста облачност. Времето през цялата неделя ще е предимно слънчево и топло. Минималните температури ще са между 6-8°С. Максималните градуси ще бъдат предимно между 20-22°.

Област Русе

Мъгла или ниска слоеста облачност се очертава и за русенската неделна утрин. Времето през цялата неделя ще е предимно слънчево и топло. Минималните температури ще са между 8-10°С, максималните ще бъдат предимно между 18-20°С.

Област Силистра

Мъгла или ниска слоеста облачност се очертава и за Силистра. Времето през цялата неделя ще е предимно слънчево и топло. Минималните температури ще са между 8-10°С, максималните ще бъдат предимно между 19-22°С.

Област Сливен

В сутрешните часове ще има мъгли или ниска слоеста облачност, но до обяд те ще се разсеят и ще имаме слънчево време. Минималните температури ще са между 6-8°С. Максималните градуси - около 20-23°С.

Област Смолян

Неделята ще започне с мъгла или ниска слоеста облачност в долините или около речните басейни. По-приятно ще е времето в планинските райони, където ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са между 3-5°С, максималните – към 18-20°С.

Област Стара Загора

Изборният ден ще започне с ниска слоеста облачност, като и по-късно ще се разкъса до слънчево време. Минималните температури ще са между 8-9°С. Максималните градуси ще бъдат предимно между 18-22°.

Област Търговище

Изборният ден ще започне с ниска слоеста облачност, като и по-късно ще се разкъса до слънчево време. Минималните температури ще са между 8-9°С. Максималните градуси ще бъдат предимно между 18-22°С.

Област Хасково

Изборният ден ще започне с ясно време, а през деня ще е слънчево. Минималните температури ще са между 12-13°С. Максималните градуси ще бъдат предимно между 20-23°С.

Област Шумен

Изборният ден ще започне с ниска слоеста облачност, като и по-късно ще се разкъса до слънчево време. Минималните температури ще са между 12°С. Максималните градуси ще бъдат предимно между 20-22°С.

Област Ямбол

Денят ще започне с предимно ясно време. През деня ще е предимно слънчево и сравнително топло. Минималните температури ще са между 8-12°С. Максималните градуси ще бъдат предимно между 22-23°С.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници