Проблеми с машините в 3 секции в Благоевград

Проблеми с машините в 3 секции в Благоевград

24 часа

A A+ A++ A

Проблеми с машините има в три избирателни секции в Благоевград, съобщи на пресконференция председателят на Общинската избирателна комисия Мартин Бусаров.

Върху лицевата страна на бюлетините, които се разпечатват след машинно гласуване, не се изписва резултат от гласуването. Така избирателят не може да види какъв вот е упражнил, поясни Бусаров. Той допълни, че в тези секции към момента гласуването се осъществява само с хартиени бюлетини, но няма струпване или недоволни избиратели.

Със същия проблем се сблъскаха в други две секции сутринта, но след намесата на техници, бюлетините там вече отпечатват вота на избирателя.

Още в началото на изборния ден днес в две секции, в които бе предвидено да се проведе машинен и хартиен вот, беше взето решение на ОИК за гласуване само с хартиени бюлетини.

В ОИК е получен и сигнал за прекъснато електроподаване в сградата на Пето средно училище „Георги Измирлиев", където има СИК. Оказало се, че има технически проблем, а персоналът, който отговаря за поддръжката на сградата е извикан на място. През това време в петте секции там се гласува и на хартия, и с машини, защото устройствата имат резервно захранване.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници