Летището в Хамбург бе отворено след близо 24-часова заложническа криза

Летището в Хамбург бе отворено след близо 24-часова заложническа криза
A A+ A++ A

Летището в Хамбург бе отворено след заложническа криза, продължила близо денонощие. Отговорният за кризата мъж, който бе отвлякъл 4-годишната си дъщеря, се предаде на силите на реда и бе арестуван.

Около 19,20 в събота Салман, на 35 години от Хамбург, получил достъп до апартамента на бившата си съпруга Севда. Според медиите той използва обява за продажба в интернет, която 38-годишната жена е пуснала, за да осъществи контакт. Използвайки фалшив имейл, той се уговорил да се срещне с нищо неподозиращата си бивша съпруга и отвлякъл дъщеря им. Мъжът се качил с детето в черно ауди и потеглил към летището в Хамбург. Там е забелязан за първи път от служителите по сигурността в 20,21 часа.

Мъжът успял да преодолее оградата за сигурност и паркира аудито под напълно зает пътнически самолет на Турските авиолинии.

Той поискал да може да отлети за Турция с дъщеря си, като стрелял няколко пъти във въздуха и хвърлял коктейли "Молотов". Летището бе отцепено, а повече от 3200 пътници бяха евакуирани. Преговорите с похитителя продължиха над 18 часа, докато накрая той се предаде, а детето бе спасено.


#хамбург #заложник #летище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници