Вотът във Великотърновско: Кой печели изборите

Вотът във Великотърновско: Кой печели изборите

фейсбук

A A+ A++ A

Във Велико Търново при обработени 100 процента протоколи в Oбщинската избирателна комисия (ОИК) Даниел Панов (ГЕРБ) има 53,20 на сто от вота, а Йордан Терзийски от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" - 42,30 на сто.

Дилян Млъзев от ГЕРБ е кмет на община Елена за четвърти пореден мандат, показват данните при 100 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии.
С 60,37 процента от гласовете той побеждава своя опонент Петър Димитров, издигнат от местна коалиция „Български възход“, спечелил 38,18 процента от гласовете на избирателите.

България избра: ЦИК публикува междинни резултати от местните избори

За Дилян Млъзев са гласували 2372 гласоподаватели, а за Петър Димитров 1500 от жителите на общината.

Николай Рашков от ПП „Пряка демокрация“ е новият кмет на община Горна Оряховица, показват данните при 100 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии.

С 49,99 процента от гласовете той побеждава на втория тур на изборите Добромир Добрев, досегашен кмет на общината, издигнат от ПП ГЕРБ, за когото са гласували 47 процента от избирателите. За Николай Рашков своя глас са дали 7092 на сто от избирателите, а Добромир Добрев 6668 от жителите на общината.

Емануил Манолов от „БСП за България“ е кмет на община Павликени за четвърти пореден мандат, показват данните при 100 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии.

С 51,93 процента от гласовете той побеждава на втория тур на изборите своя опонент Цанко Цонев, издигнат от местната коалиция „Заедно за силна община“, който е получил 46,31 на сто от гласовете.

За Емануил Манолов са гласували 4217 гласоподаватели, а за Цанко Цонев 3760 от жителите на общината.

Васил Христов от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ е новият кмет на община Лясковец, показват данните при 100 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии.

С 50, 6 процента той побеждава на втория тур на изборите своя опонент - независимият кандидат Антонио Кръстев, спечелил 47,74 на сто от гласовете. За Христов са гласували 2589 от имащите право на глас, а за Кръстев - 2464 от жителите на общината.

#Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници