Горещо: Пожарникари се снимаха за календар с благотворителна цел

Горещо: Пожарникари се снимаха за календар с благотворителна цел

инстаграм

A A+ A++ A

Пожарникари от цялата страна се снимаха за календар с кауза за 2024 г. Това съобщи Владислав Николов, председател на сдружение "Аз Вярвам и Помагам" - организацията, основен двигател на благотворителните кампании за събиране на капачки и стотинки.

Всяка от страниците на календара с кауза е с професионално направена снимка, а мъжете държат професионални реквизити.

Календарът струва 20 лв., като парите ще отиват за каузите на сдружението. През тази година чрез благотворителните кампании на организацията бе купен изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване, който бе дарен на Районния център по трансфузионна хематология във Варна и вече работи на пълни обороти.

Средствата, събрани чрез календара с пожарникарите, ще бъдат насочени към закупуването на медицински апаратура и оборудване на отделението по детска хирургия в МБАЛ "Св. Анна" във Варна, която обслужва пациенти от цяла Североизточна България. Другата цел на сдружението е да осигури втора неонатална линейка за специализираната АГ болница в морската столица.

Желаещите да се сдобият с календар могат да платят по банков път и ще го получат чрез куриер. Варненци могат да си го осигурят и на място, в сградата на дирекцията на противопожарната служба в града, на бул. Сливница 159.

От сдружението съобщиха, че календарът се радва на огромен интерес.

Преди няколко седмици и австралийските пожарникари пуснаха традиционно своя календар за следващата година, за да зарадват своите фенки в целия свят.

Традицията в Австралия е още от 1993 година и през годините проектът придоби изключителна популярност въпреки комерсиалната нишка – снимки на красиви мъже с мили животни.

#пожарникари #Пожарникарите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници