Изчезва ли ерата на смартфоните: Ето го новото устройство

Изчезва ли ерата на смартфоните: Ето го новото устройство
A A+ A++ A

Смартфоните са най-популярните потребителски устройства в света. Но въпреки непоклатимата им позиция, не липсват ентусиасти, които искат да променят статуквото. Една нова разработка претендира, че може да замени смартфоните.

Младата компания Humane AI лансира интересно устройство с изкуствен интелект – компактна джаджа, която се прикрепя към дрехите и събира данни с помощта на вградена камера. Humane Ai Pin се позиционира от разработчика като заместител на смартфоните.

Джаджата е оборудвана с осемядрена SoC Qualcomm Snapdragon, 4GB RAM, 32GB флаш памет и система с изкуствен интелект. Humane вярва, че един ден тя може да замени смартфона. Новото устройство ще стане достъпно за поръчка в САЩ на 16 ноември, но никак не е евино, съобщи TechCrunch.

Купувачите ще трябва да платят $699 за самата джаджа и след това да отделят допълнително $24 на месец за абонамент. В момента устройството работи в собствена мобилна виртуална мрежа (MVNO), създадена на базата на мрежата на американския оператор T-Mobile.

“Ai Pin е въплъщение на нашата визия за интегриране на изкуствения интелект в тъканта на ежедневието, разширявайки нашите възможности, без да засенчва нашата човечност. Горди сме, че най-накрая представяме това, върху което ние и екипът на Humane работихме през последните четири години. За нас Ai Pin е само началото”, казват разработчиците.

Устройството разполага също с микрофон, говорител и сензори за дълбочина и движение. Потребителите могат да го управляват с глас и да свържат към него слушалки чрез Bluetooth. Джаджата няма екран, но вместо това предлага тъчпад с разпознаване на жестове. Ai Pin е напълно независимо устройство и не изисква връзка със смартфон, за да работи.

Основната камера е с резолюция 13 мегапиксела. Тъй като няма екран, информацията се проектира директно върху дланта на потребителя (или друга повърхност) с резолюция 720p. Устройството поддържа LTE и 3G гласови повиквания, а също така Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 5.1 и GPS/GLONASS.

Иновативният Ai Pin има размери 47,50×44,50×8,25-14,98 мм и тежи само 34,2 грама. Свързаният усилвател на батерията добавя още 8,25 мм към дебелината на устройството.

Като цяло Ai Pin е интересен продукт, който има потенциал да привлече потребителски интерес. Пречка за по-масовото разпространение на устройството вероятно ще бъде високата му цена.

#смартфони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници