Убиецът на Ферарио Спасов предаде доброволно книжката си в полицията

Убиецът на Ферарио Спасов предаде доброволно книжката си в полицията
A A+ A++ A

24-годишният Начо Пантелеев от Лясковец, обвиняем за катастрофата с футболния треньор Ферарио Спасов, се яви с адвоката си в полицията във Велико Търново, където предаде шофьорската си книжка и получи още едно прокурорско постановление със забрана да напуска страната.

И двете постановления на бившия вече наблюдаващ прокурор по делото Йордан Кожухаров от Великотърновската окръжна прокуратура са с днешна дата.

Пантелеев вчера излезе от ареста с най-леката мярка за неотклонение подписка, постановена от прокурор Йордан Кожухаров, без да му бъдат връчени прокурорските постановления за отнемане на свидетелството му за правоуправление и за забрана да напуска страната.

Почти 24 часа след това обвиняемият за катастрофата в събота вечерта, която отне живота на Ферарио Спасов, се яви в ОДМВР във Велико Търново, за да предаде доброволно шофьорската си книжка и получи прокурорските постановления, на които е изписана днешна дата.

Адвокатът на обвиняемия Венцислав Фоти заяви:

"Ще депозирам молба до разследващите органи той да даде подробни обяснения, в които той ще разкаже абсолютно всичко по наказателното производство, което му е ясно във връзка с ПТП-о. Лично аз желая той да даде обяснения, преди да се е започнало с каквито и да е доказателства, за да не остане и капка съмнение, че казва нещо, защото е видял някакви доказателства".

Начо Пантелеев е с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и не пожела да говори пред медиите.

Адвокатът му заяви:

"Той се чувства много неприятно, съжалява за ситуацията. Пред мен е изразил готовност да съдейства и каквато и да е било наказателна отговорност, да си я понесе, в случай че бъде постановен съдебен акт в тази насока".

Срещу Начо Пантелеев има две дела – за катастрофата, при която загина треньорът Ферарио Спасов, и в Горнооряховския районен съд - за държане на малко количество марихуана.

Адвокат Фоти посочи, че няма информация за 16-е месеца, от които Пантелеев има шофьорска книжка колко са документираните му нарушения на Закона за движение по пътищата.

#Начо Пантелеев #Ферарио Спасов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници