Крум Савов: Зад случващото се във футбола стоят политически и икономически интереси

Крум Савов:  Зад случващото се във футбола стоят политически и икономически интереси

ФБ/Кадър 7/8 тв

A A+ A++ A

Българският футболен съюз акумулира огромни средства - между 20 и 30 милиона годишно и никой не може да им прави одит - той е държава в държавата.

Така спортният журналист Крум Савов обясни пред БНР огромния отзвук, който предизвиква случващото се в този спорт. Той прозря наличие на политически и икономически интереси.

Пореден трус във футболните среди предизвикаха полемиките около предстоящия в четвъртък мач с Унгария от квалификациите за Евро 2024.

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов днес изрази мнение, че Европейската футболна асоциация (УЕФА) е тази, която е решила предстоящият мач с Унгария да се играе без публика. По тази причина в централата не чувствали вина за настъпилия хаос в последните дни около мястото на провеждането му.

В последните дни около срещата се генерира огромно напрежение в общественото пространство, тъй като не се знаеше къде ще се играе мачът, а феновете изразиха недоволството си и от забраната за допускане на публика.

Вече цял месец футболните запалянковци скандират "Оставка!" в 18-ата минута на всеки мач от първенството, за да изразят недоволството си от управлението на президента на БФС Борислав Михайлов.

"Това е един национален отбор, който отдавна не вълнува никого, ако не бяха заявките за протест срещу Боби Михайлов, щяхме просто да понесем поредната тежка загуба", обясни Крум Савов пред БНР.

"БФС много удобно си изми ръцете с това, че СДВР са заявили в началото, че е рисков мач заради заявката за протести. Дали са становище, че не могат да го охраняват. Цялата инициатива идваше от канцелариите на БФС, защото Боби Михайлов е решил, че няма да се маха".

Намираме се в такова патово състояние, защото отзад прозират политически интереси, заяви Крум Савов в предаването "12+3".

"Ясна е цялостната ангажираност на Бойко Борисов с футбола - освен като състезател в отбора на "Бистришките тигри", той се опитва да дърпа конците и в "Левски". Чрез влиянието в един клуб, ти стигаш до възможността да въздействащ върху агитките. Футболните хулигани могат да бъдат използвани за различен вид "мокри" поръчки.

Бойко Борисов искаше да свали от власт Боби Михайлов. Когато Бойко падна от власт, Боби се върна. Всичко са политически игри".

Крум Савов вижда и намеса във футбола от страна на Делян Пеевски. По думите на спортния журналист ръководителят на парламентарната група на ДПС подкрепя Боби Михайлов.

"Относно гордостта на БФС – националната база в Бояна, има доста съмнителни моменти - като се започне от цената за построяването ѝ. Строителството беше извършено от строителя на Пеевски. ДПС отдавна има интереси във футболния съюз", заяви още Савов.

"През починалия Камен Костадинов директно се извършваше контрол. Сега не е ясно през кого минава. Тъжният факт е, че отзад стоят политически и икономически интереси".

Савов не смята, че е възможно българските национали да победят унгарските.

"Онези изключителни футболисти, които станаха четвърти в света, се провалиха в ръководен план. С 90 процента чужденци няма как да имаме силен национален отбор".

Спортният журналист обаче не вижда "прекрасна алтернатива" и ако начело на БФС застане Димитър Бербатов.

"Постиженията на Димитър Бербатов, Стилян Петров и Мартин Петров са последният светъл лъч в българската футболна история. За съжаление, не съм сигурен, че тези интелигентни момчета, които са изборът на Бойко Борисов, ще са реалната и прекрасна алтернатива на досегашното корумпирано ръководство".

#Крум Савов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници