Митов: Само Мария Габириел е представителят на ГЕРБ в това правителство

Митов: Само Мария Габириел е представителят на ГЕРБ в това правителство

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Депутатът и заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов заяви пред БНТ, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не е на формацията на Бойко Борисов. Единственият наш представител в правителството е на вицепремиера и външен министър Мария Габриел, която е и номинация за ротационен премиер, обясни Митов.

По думите му в правителството не е ясно кой носи отговорност и за какво.

Според него, когато няма формула във властта, тогава се поражда желание за силна ръка. Желанието за силната ръка може да роди нещо, което да няма общо с това някой да се съобразява с демокрацията и управлението, коментира Митов.

Според него очевидно е, че ГЕРБ и ПП-ДБ имат идеологически различия.

Даниел Митов е доволен, че ГЕРБ и ПП-ДБ са се разбрали за Бюджет 2024 и за дерогацията на "Лукойл".

ГЕРБ ще следят много внимателно действията на правителството на отделните министри до падането на дерогацията на суров петрол от "Лукойл".

По думите му най-добре ще е, ако ГЕРБ могат да си направят управленска програма и я изпълняват. Българските граждани казват кой да е и кой да не е в парламента. Групата на ПП-ДБ, която е с над 30 депутати в един момент се оказва, че държат почти цялата власт в държавата, но в крайна сметка всичко това създава диспропорции, които не са редни, коментира Даниел Митов.



#Даниел Митов - ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници