Въпреки забраната - продажбата на флакони с райски газ продължава, доставят и до адрес

Въпреки забраната - продажбата на флакони с райски газ продължава, доставят и до адрес
A A+ A++ A

Търговци в столични магазини продължават да продават флакони с райски газ въпреки приетата забрана. Балони с райски газ обаче трудно могат да бъдат открити, търговията върви основно с пълнителите за тях.

В три от пет проверени магазина търговците предлагат закупуването на пълнители с райски газ, но не и балони, предава Би Ти Ви.

При опит на 16-годишно момиче да си закупи балони с райски газ от магазин в столицата продавачът отказва с мотива, че е забранена продажбата им, но допълва, че са налични само флаконите.

Проверката продължава и във втори магазин.

Момичето не успява да закупи балон с райски газ, но не заради забраната му, а защото са свършили. Продавачът в магазина обаче отново предлага само флакон със забранения райски газ.

От репортажа става ясно, че търговците са разширили своята търговия и вече доставят флаконите с райски газ до адрес. Сделката в случая се осъществява на метри от полицията.

Темата с райския газ излезе на преден план след разследване на "24 часа". В него първи алармирахме, че балони с райски газ се продават по дискотеки, нощни клубове и централните алеи на морските ни курорти. Дори нещо повече, родители сами ги набавяха за партита на децата си, за да мине купонът в целия му блясък. След публикацията ни от 23 м.г. юли последва лавинообразна реакция от държавните институции и експерти. Три дни по-късно държавата се зае да решава проблема, отлаган поне 8 години.

Първа забраната на райски газ поиска омбудсманът Диана Ковачева, а тогавашният вицепремиер в кабинета "Петков" Корнелия Нинова разпореди масови проверки по заведения.

#райски газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници