Бактериите от тоалетната чиния летят на два метра

Бактериите от тоалетната чиния летят на два метра

pixabay

A A+ A++ A

Свикнали сме да пускаме водата в тоалетната, както си искаме – с отворен капак или не, седнали върху нея или не. Изглежда, че в тази ситуация всичко е банално и просто. Оказва се обаче, че всичко това може да има отрицателно въздействие върху здравето ни. Ако искате да избегнете това, трябва да спазвате редица важни препоръки.

Не е трудно да се досетите, че ако пускате водата в тоалетната, седейки на нея, по кожата ви ще попаднат болестотворни бактерии. Разбира се, не всички от тях са опасни. Но E. coli и Staphylococcus aureus, които се развиват във въздуха по време на изплакването с вода, могат да причинят сърбеж на кожата, алергични реакции и други възпалителни процеси.

Естествено, не всички хора следват тези препоръки и се съобразяват с тях. И не всички се сблъскват с негативни последици. Защо? Тук трябва да изпратим специални благодарности на нашата имунна система, която успешно унищожава инфекциозните агенти, преди да имат време да навредят. Факт е, че бактериите, които се отделят във въздуха, се издигат на 2 метра от тоалетната чиния по време на процеса на миене, пише "Ретро".

След това всичко се утаява върху близките повърхности и обгръща човека, който стои до него, в голям бактериален облак. Така че дори и в този случай съществува риск от заразяване с нещо не особено приятно. Ето защо най-добрият вариант е да затворите капака на тоалетната чиния, да натиснете бутона за пускане на водата, да изчакате няколко минути, докато всичко се утаи вътре, и едва тогава да го отворите.

#чистене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници